Tidigare under året avtäckte AMD grafikkortet Radeon VII, som blev först ut på marknaden med tillverkning på 7 nanometer. Modellen uppvisade goda resultat i tester vid lansering, men precis som många andra grafikkort från företaget drogs det med höga ljudnivåer samt temperaturer vid belastning.

En metod för att råda bot på detta är vattenkylning och nu släpper välrenommerade tillverkaren Phanteks ett vattenblock för ändamålet. Vattenblocket blir det senaste tillskottet i företagets Glacier-serie och täcker hela grafikkortets kretskort samt har direktkontakt med grafikprocessorn, minneskretsarna samt strömförsörjningen.

o4mS4Sjpw9j3DfJc.jpg
jGGNHELXueOOUNRx.jpg
eJedbcySNmm36asn.jpg

Phanteks modell ansluter sig till redan existerande vattenblock från tillverkare som EK Water Blocks och Bykski. De sistnämndas vattenblock kommer bestyckat med adresserbar RGB-belysning och detsamma gäller även för Phanteks modell, samtidigt som den kan synkroniseras med övriga komponenter i systemet.

Glacier Radeon VII lanseras någon gång under juni månad och har en rekommenderad prislapp på 149,99 USD, motsvarande 1 800 kronor inklusive moms.

Läs mer om Radeon VII:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!