Microsoft har under en lång tid haft en unik position på spelmarknaden, där bolaget innehar både det populäraste operativsystemet för datorer samt den välkända konsolfamiljen Xbox. På senare år har företaget satsat på att ena plattformarnas spelutbud, vilket främst innebär att släppa fler Xbox-spel till Windows 10.

Ett led i detta är att actionskjutaren och rymdäventyret Halo kommer till PC/Windows, för första gången sedan 2007 års Halo 2. Först ut är Halo: Reach, vartefter lanseringsordningen kommer att följa handlingen kronologiskt. Nu avtäcks den första publika testversionen, som planeras till nästkommande vecka.

ss_8cdd801a378f7c8b2e1d2c854735a2a95aa163db.1920x1080.jpg

Tidigare har inte några konkreta besked getts om när spelen släpps, bara att det sker inom kort. Inledningsvis kommer testarna bestå av medlemmar i Halo Insider-programmet, men över tid kommer fler läggas till. Hur länge spelet befinner sig i testfasen är ännu inte känt.

När spelen väl lanseras ska det dock vara med en rad datorspecifika funktioner. Detta inkluderar stöd för upplösningar upp till 4K UHD, upplåst bildfrekvens och möjligheten att justera synfältet (eng. field of view). Även priset har avslöjats, vilket kommer landa på 10 USD, motsvarande knappt 120 kronor.

Läs mer om Xbox och Halo:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!