Under Computex avtäckte Corsair bolagets nya SSD-enheter MP600 som kommunicerar via PCI Express 4.0 och ansluts till en M.2-kontakt. Gränssnittet möjliggör hastigheter på upp till 8 GB/s vid fyra kanaler, dubbelt upp mot föregångaren. Nu har japanska Amazon avslöjat vad enheterna kostar i landet.

För 45 489 yen kan enheten med 1 TB lagringsutrymme införskaffas, medan 2 TB-modellen landar på 66 852 yen. Prislapparna motsvarar 3 600 respektive 5 400 svenska kronor inklusive moms. Huvudattraktionen för Corsair MP600 är dock inte prisvärdhet utan de höga läs- och skrivhastigheterna.

Corsair MP600.png

Dessa specificeras till 4,95 GB/s respektive 4,25 GB/s, något som möjliggörs av Phisons minneskontroller PS5016-E16 som är en av de första att nyttja PCI Express 4.0. Enheten kommer även med en väl tilltagen kylfläns, något som sägs behövas för att hålla prestandan uppe utan throttling.

Därtill utrustas enheten med 3D NAND av typen Triple Level Cell (TLC), vilket innebär att tre bitar kan lagras per minnescell. Tekniken ger högre densitet men lägre livslängd, något Corsair kompenserar för med fem års garanti. En aspekt som inte är känd är dock slumpmässiga skrivoperationer per sekund (IOPS).

Avslutningsvis stämmer lanseringsdatumet på japanska Amazon överens med tidigare uppgifter om att enheten släpps i samband med AMD:s Ryzen 3000-serie den 7 juli. Det blir även den första plattformen som fullt ut kan nytta SSD-enhetens prestanda, då konkurrenten Intel ännu är kvar på PCI Express 3.0.

Läs mer om PCI Express:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!