I april började Samsung skicka ut testexemplar av den kommande vikbara telefonen Galaxy Fold till amerikanska journalister inför den planerade lanseringen i slutet av april. Telefonens design visade sig snabbt vara bristfällig då journalisternas exemplar gick sönder, både på grund av brister i konstruktionen och otydligt kommunicerad skyddsfilm över skärmen.

Gurman1.jpg

Samsung har sedan dess försenat Galaxy Fold ett flertal gånger, och en ny officiell lansering med förbättrad design som åtgärdar problemen har inte meddelats. I en intervju med The Independent medger nu Samsungs VD DJ Koh att han förde telefonen till marknaden innan den var redo, och att den problemfyllda lanseringen var en pinsam historia för företaget.

DJ Koh meddelar också att Samsung för närvarande testar en design som åtgärdar alla problemen den första iterationen drogs med. Företaget har sjösatt 2 000 testenheter med den nya designen, men han konstaterar också att den åtgärdade designen inte riktigt är redo än och att företaget "behöver lite mer tid".

Intervjun avslutas med orden "jag erkänner att jag tappade bollen med vår vikbara telefon, men vi håller på att återhämta oss". Ett nytt datum för lanseringen har inte meddelats, men spekulationer anger att lanseringen av Galaxy Note 10 den 7 augusti kan få sällskap av just Galaxy Fold.

Läs mer om Samsung Galaxy Fold:

Erbjudande: Kaffemugg och Hardware Dreams

Sista chansen att beställa SweClockers legendariska modermodemet-mugg! Nu tillsammans med de allra sista exemplaren av t-shirten Hardware Dreams.
Just nu: 399 kronor inklusive frakt!

Köp här!