Söndag den 7 juli var det symboliska lanseringsdatumet för AMD:s nya produkter som tillverkas på 7 nanometer. På grafiksidan representerades detta av grafikkorten Radeon RX 5700 och RX 5700 XT. Lanseringen innefattade enbart referensdesignen med AMD:s egna kylarlösning, medan partnertillverkade varianter får vänta till augusti.

MSI_RX5700_1.jpg

Då fullt fokus varit på söndagens lanseringar har AMD:s partnerföretag av naturliga skäl inte kommunicerat om kommande designer med egna kylarlösningar. Via den tyska publikationen Hardwareluxx letar sig nu bilder från en produktpresentation från MSI ut på webben, med detaljer om företagets kommande Radeon RX 5700-produkter.

Den kommande uppställningen består av fyra modeller för Radeon RX 5700 XT och tre modeller för Radeon RX 5700. Dessa spänner från de enklare serierna Air Boost och Mech OC till de mer prestandainriktade Evoke OC och Gaming. Produktbilderna lyfter särskilt fram Mech-serien som bestyckas med dubbla fläktar av Torx Fan 2.0-variant och en bakre täckplåt i borstad metall.

MSI_RX5700_2.jpg

Bilderna avslöjar inte hur många strömanslutningar som används för att driva kortet, men en intressant detalj finns att skåda bland bildutgångarna på det Mech OC-kort som visas upp. Uppställningen bildutgångar visar en DVI-port, något som saknas i AMD:s referensdesigner för både Radeon RX 5700 och RX 5700 XT.

En nyhet som också avslöjas i presentationsbilderna är att en prenumeration på Xbox Game Pass för PC nu ser ut att ingå istället för fristående titlar. AMD:s partnertillverkare lanserar egendesignade grafikkort med egna kylarlösningar i augusti, och fram till dess lär fler produktdesigner leta sig ut på webben.

Har du slagit till på de redan tillgängliga referensdesignerna eller väntar du på partnertillverkarnas egna produkter i Radeon RX 5700-serien? Dela med dig i kommentarerna!

Erbjudande: Kaffemugg och Hardware Dreams

Sista chansen att beställa SweClockers legendariska modermodemet-mugg! Nu tillsammans med de allra sista exemplaren av t-shirten Hardware Dreams.
Just nu: 399 kronor inklusive frakt!

Köp här!