Den 7 juli 2019 var det dags för AMD att slutligen lansera den eftertraktade Ryzen 3000-serien. Med den nya arkitekturen Zen 2 under huven, modulär chiplet-design och processorkärnor tillverkade på färska 7 nanometer från TSMC belönades toppmodellen med utmärkelsen "Toppklass" i SweClockers test.

Allt är dock inte guld och gröna skogar, och användare från både det röda och gröna laget har rapporterat om krascher vid grafikintensiva laster när ett Nvidia-grafikkort paras med en Ryzen 3000-processor. Nu bekräftar Nvidia att bolaget återskapat problemen och arbetar på en lösning. Några ytterligare detaljer kring orsaken till problemen avslöjades inte.

Användare på Reddit har dock i vissa fall avhjälpt felet genom att ställa om PCI Express 4.0-porten till PCI Express 3.0-läge, men det verkar inte vara den enda felkällan. Även om de flesta rapporter om krascher kommer från Nvidia-användare har flera Radeon VII- och Radeon RX 5700-ägare upplevt samma sak.

AMD har hittills inte uttalat sig om problemen, och det är inte känt om det är ett genomgående fel eller isolerade händelser. Nvidia har alltså bekräftat att bolagets grafikkort har vissa samarbetssvårigheter med Ryzen 3000-serien, men det är ännu inte känt när en lösning kan vara på plats.

Läs mer om de senaste lanseringarna:

Erbjudande: Kaffemugg och Hardware Dreams

Sista chansen att beställa SweClockers legendariska modermodemet-mugg! Nu tillsammans med de allra sista exemplaren av t-shirten Hardware Dreams.
Just nu: 399 kronor inklusive frakt!

Köp här!