Spelbutiken G2A har hamnat i en ordentlig storm på sistone. Först menade flertalet utvecklare på att många av de spelnycklar företaget säljer är införskaffade illegalt, varpå de ansåg att piratkopiering var att föredra framför att köpa från företaget. Därefter framkom det att en anställd på G2A olagligen försökt köpa sponsrade artiklar från journalister utan att markera dessa som sponsrade.

Under tiden har G2A föreslagit lösningar med varierat mottagande, däribland att en oberoende extern part kan granska nycklar för att se om de införskaffats illegalt. Nu går företaget ut med ett nytt initiativ – registrering av nycklar som är menade för utlottning eller recensioner.

Battlefield_V_The_Last_Tiger_1.png

Företaget har tidigare fått kritik för den nuvarande lösningen där utvecklarna måste granska varje person som ska få en recensionsnyckel, något spelutvecklare menar är tidsödande. Istället kommer G2A erbjuda en portal där registrerade utvecklare kan ange vilka nycklar som är menade för recensioner, varpå G2A inte lägger upp dem för försäljning.

För nycklar som lottats ut eller getts bort gratis gäller en liknande uppsättning, men här är det istället säljaren som kommer blockeras om denne lägger upp mer än tre nycklar som registrerats på förhand hos G2A. Företaget menar på att detta är en liten andel av alla nycklar som säljs, men att utvecklare efterfrågat funktionen.

För att motivera kostnaderna för lösningen vill dock G2A att utvecklare på förhand registrerar sig för initiativet. Om 100 utvecklare registrerar sig innan den 15 augusti kommer funktionen att tas fram av G2A. Lösningen kommer dock inte få bukt på problemen med spel som införskaffats via bland annat stulna kreditkort.

G2A återupprepar därför att utvecklare kan få tillbaka tio gånger pengarna om den oberoende externa parten kommer fram till att nycklar införskaffats illegalt och utan ersättning till utvecklaren. G2A tar kostnaden för de första tre granskningarna med en utvecklare och efter detta delas kostnaden 50/50.

Läs mer om G2A-debaclet

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!