Förra veckans quiz kretsade kring stora händelser i teknikvärlden, något som på förhand kan verka vara en enkel match för SweClockers medlemmar. Med semestertider och slappande på agendan var dock deltagandet betydligt lägre än vanligt, med enbart 3 297 deltagare.

Statistiken talar sitt tydliga språk och pekar mot att quizet var en svår nöt att knäcka, med ett typresultat på fem rätt. Totalt 20,4 procent av deltagarna fick det resultatet, men samtidigt var det fler som hamnade ovan mittstrecket än under.

Den lättaste frågan handlade om när Nvidia sprang om 3dfx, där 80,9 procent fick rätt. Svårast var den första frågan om vad som var särskilt med Intels Core 2 Duo-familj. Majoriteten svarade att det var bolagets första flerkärniga processor, men i själva verket är det Pentium D från 2005 som kammar hem den äran.

Processorn bestod av två sammanslagna Pentium-kretsar, och utvecklades för att komma före AMD:s tvåkärniga Athlon 64 X2 på konsumentmarknaden. Rätt svar var att Core 2 Duo blev en gemensam grund för stationära och mobila processorer, vilket enbart 28,3 procent av deltagarna svarade.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!