Det franska spelhuset Ubisoft har gått bra på senare år, där spelserier som Rainbow Six, Assassins Creed och Ghost Recon fortsätter att sälja väl. Dessa får även regelbundna tillskott i form av gratis uppdateringar, betalda expansioner eller olika former av säsongspass för att hålla spelarbasen aktiv.

Anno 1800.jpg

Nu presenterar bolaget sin kvartalsrapport (PDF) för kalenderårets andra kvartal, alltså de tre sista månaderna fram till och med juni 2019. Den totala försäljningen landade på 363,4 miljoner euro, motsvarande omkring 3,8 miljarder kronor. Jämfört med samma period året innan är det en nedgång om 9,2 procent.

Något som står ut är dock vilka plattformar som bidragit till intäkterna, där PC/Windows nu är Ubisofts största inkomstbringare. PS4 som tidigare var störst utgör 31 procent av intäkterna, medan försäljningen till datorer står för 34 procent. Detta tillskrivs primärt strategispelet Anno 1800 som sålt mycket väl.

Framledes tror bolaget på 15 procent lägre försäljning för årets tredje kvartal jämfört med samma period året innan. På årsbasis väntas däremot en försäljning om 2,185 miljarder euro, motsvarande knappt 23 miljarder kronor. För att nå detta kommer två expansioner släppas till Anno 1800, samtidigt som nya Ghost Recon Breakpoint står för dörren.

Läs mer om Ubisofts och bolagets spel:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!