I takt med att smarta mobiltelefoner utrustats med mer kompetent hårdvara har även mer krävande spel lanserats för plattformen, där battle royale-spelen Fortnite och Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) är populära titlar. Några tillverkare har därtill valt att släppa spelorienterade telefoner, som exempelvis bjuder på RGB-belysning och skärmar med högre uppdateringsfrekvens.

Asus är en sådan tillverkare och i fjol presenterade bolaget telefonen ROG Phone, som begåvades med en överklockad Qualcomm Snapdragon 845, 8 GB primärminne samt en AMOLED-panel med uppdateringsfrekvens om 90 Hz. Modellen skiljer sig även från mängden genom stöd för ett flertal tillbehör, såsom en fläkt och en extra skärm. Nu presenteras uppföljaren ROG Phone II.

gsmarena asus rog phone 2 3.jpg

Bildkälla: GSMArena

Precis som hos föregångaren är ROG Phone II gäller en AMOLED-skärm, men hos nykomlingen ökar denna från 6 till 6,6 tum, samtidigt som bildförhållandet blir något högre 19,5:9 med upplösningen är 1 080 × 2 340 pixlar. Därtill ges stöd för 10 bitars färgdjup och HDR-stöd, medan uppdateringsfrekvensen blir 120 Hz.

Under huven syns återigen en systemkrets signerad Qualcomm, i form av nya Snapdragon 855 Plus. Paradnumret för kretsen är den överklockade grafikdelen Adreno 640 som har en frekvens om 675 MHz, vilket är 15 procent högre än i originalutförande. Snapdragon 855 Plus har därutöver åtta Kryo 485-kärnor med en turbofrekvens på 2,96 GHz.

gsmarena asus rog phone 2.jpg

Bildkälla: GSMArena

gsmarena asus rog phone 2 2.jpg

Bildkälla: GSMArena

gsmarena asus rog phone 2 1.jpg

Bildkälla: GSMArena

Asus menar att de höga klockfrekvenserna kan hållas genom telefonens integrerade ångkammarkylare och ventilation, och den externa fläktenheten kan bidra till ändå lägre temperatur. Arsenalen av extra tillbehör ska också utökas, där bland annat en ny sekundär skärm samt handkontroller står på menyn.

Utöver systemkretsen uppgraderas även mängden primärminne till 12 GB, som kan paras med upp till 512 GB lagringsutrymme. Batteriet ökar till massiva 6 000 milliamperetimmar och uppges räcka till 7 timmar av PUBG-spelande, men nämnvärt är dock att denna siffra baseras på att skärmen körs med uppdateringsfrekvens om 60 Hz.

Avslutningsvis framhäver Asus att telefonens pekfunktionalitet ska erbjuda den snabbaste responstiden på telefonmarknaden, något som möjliggörs genom att användarens fingrar avläses 240 gånger per sekund. Därutöver erbjuds fortfarande 3,5 mm-anslutning för ljud, som flankeras av dubbla frontriktade högtalare.

Asus har i skrivande stund inte avslöjat prislappen för enheten, men till The Verge uppges att modellen kommer att landa på ungefär samma nivå som ROG Phone, som hade ett instegspris på 899 USD. Fjolårets variant släpptes sedermera i Sverige, men huruvida samma sak gäller för ROG Phone II återstår att se. Information kring europeisk lansering släpps efter sommaren, medan tillgänglighet i Kina gäller inom kort.

Källa: GSMArena

Skulle du kunna tänka dig en spelinriktad telefon? Varför, varför inte? Diskutera i kommentarstråden!

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!