Amerikanska Corsair började sin bana i mitten av 90-talet och gjorde sig ett namn genom att sälja primärminnen. Sedan dess har bolaget dock breddat produktutbudet och tillhandahåller i dagsläget allt från SSD-enheter och hörlurar, till nätaggregat, chassin och komponenter för vattenkylning.

Bolaget tillhandahåller även kompletta speldatorer såsom påkostade och kompakta Corsair One. Nu tar bolaget ännu ett rejält kliv in på marknaden för färdigbyggda datorer, genom att köpa den amerikanska systembyggaren Origin PC, som slog upp portarna för 10 år sedan.

Origin Big O 4.JPG

Specialbygget Origin Big O med vattenkylda spelkonsoler, löstagbar Nintendo Switch och påkostad speldator under skalet.

Sedan starten har Origin PC monterat och sålt stationära och bärbara datorer av många olika slag i en rad pris- och prestandaklasser. Bolagets sortiment innefattar bland annat små skräddarsydda speldatorer, men även kompetenta arbetsstationer och unika projekt såsom Origin Big O. Sistnämnda är ett system där tre spelkonsoler och en kraftfull speldator delar chassi och kyls av temariktig och specialgjord vattenkylning.

Den välrenommerade systembyggaren verkar i Nordamerika och Corsair menar att förvärvet genomförts för att bolaget lättare vill nå amerikanska kunder som inte själva vill montera datorer. I pressmeddelandet understryks att Origin PC fortsatt ska vara ett fristående varumärke, medan Corsairs breda utbud av hårdvara, vattenkylning samt ekosystemet ICUE sägs bana väg för bättre datorsystem.

Corsairs produkter har stor närvaro på den svenska marknaden, vilket även gäller bolagets befintliga och relativt smala utbud av färdigbyggda datorer. Det är i dagsläget oklart om Corsair-ägda Origin PC kommer att leta sig över till Europa framöver.

Läs mer om Corsair och Origin PC:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!