I februari presenterade Samsung en rad nya telefoner, där trion Galaxy S10, S10+ och S10e bland annat utmärker sig genom ett hål i skärmen som rymmer frontkameran. Under samma presentation avtäcktes även paradnumret Galaxy Fold, som är en vikbar telefon med prislapp norr om 20 000 kronor.

Galaxy Fold bjuder i uppfällt läge på en 7,3 tum stor OLED-skärm, medan en sekundär 4,6 tum stor variant kan nyttjas när enheten är hopfälld. Lanseringen sattes till den 3 maj, men när recensenter fick telefonen i händerna rapporterades det flitigt om defekta skärmar efter en kort tids användning. Samsung valde därför att försena Galaxy Fold-lanseringen på obestämd tid.

Gurman1.jpg

De rapporterade skärmproblemen ska ha åtgärdats genom omdanad design.

På sin webbplats skriver nu telefonjätten att de tidigare problemen åtgärdats och att den vikbara enheten släpps i september. Utöver korrigeringar av hårdvaran ska mjukvaran ha omdanats för att fungera bättre med det vikbara konceptet.

När recensenter i våras testade Galaxy Fold var oklarheter kring något som liknade ett skärmskydd, som fanns förmonterat på skärmen. Det skyddande lagret visade sig dock vara en nödvändig del av skärmen och hos den reviderade versionen sträcker sig detta till skärmens kanter, för att eliminera missförstånd.

För att undvika att skärmen skadas genom att vikas har Samsung bättrat på de skydd som ska förhindra att partiklar letar sig in i mekaniken. Förbättringarna kommer i form av förstärka gångjärn och mindre mellanrum mellan gångjärn och telefon, vilket ackompanjeras av lager av metall vid skärmen.

Något exakt datum för lanseringen finns ännu inte att tillgå, men inför detta datum ska media återigen få titta närmare på enheten. När lanseringen närmar sig ska även detaljer kring tillgänglighet tillkännages.

Är du sugen på en vikbar telefon? Varför, varför inte? Berätta i kommentarstråden!

Läs mer om Galaxy Fold:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!