Långt ifrån alla skärmar levereras med justerbara stativ och det finns även en rad modeller som saknar stöd för att montera alternativa stativ. Tjocka böcker eller skokartonger är mindre eleganta lösningar för att höja upp sådana skärmar, men nu presenterar tyska Sharkoon en duo stativ som skärmen kan ställas på.

Monitor_Stand_PURE_black_02.jpg

Monitor Stand Pure i svart.

Monitor_Stand_POWER_Grey_02.jpg

Monitor Stand Power i grått.

Modellerna heter Monitor Stand Pure respektive Power och har båda måtten 580 × 190 × 73 mm, där sistnämnda mått gäller höjningen för en skärm ståendes ovanpå. Stativen tillverkas av svart- eller gråfärgat stål med en tjocklek om 1,3 mm, vilket uppges klara belastning på maximalt 20 kg.

Utöver att fungera som skärmstativ lämnar Sharkoons produktduo ett utrymme under skärmen, som kan användas för att exempelvis förvara tangentbordet när det inte används. Maximal höjd och bredd för detta är 440 respektive 46 mm och tänkvärt är att bredden exkluderar en del tangentbord i fullformat. Razer Huntsman Elite och Logitech G513 är två sådana exempel, medan Corsairs K70 RGB MK.2 klarar bredden med nöd och näppe.

Monitor_Stand_POWER_04.jpg
Monitor_Stand_POWER_Grey_05.jpg

Monitor Stand Pure är enbart ett skärmstativ men Power-varianten är även bestyckad med en USB 3.0-hubb med fyra anslutningar, som sällskapas av en trådlös laddare på ovansidan. Strömförsörjning sker via en inkluderad nätadapter samt en 110 cm lång USB-kabel medföljer.

Prismässigt landar de rekommenderade priset för Monitor Stand Pure på relativt beskedliga 20 euro, motsvarande strax över 200 kronor. För Power-varianten är prislappen istället 45 euro eller cirka 475 kronor. Båda produkterna är tillgängliga hos europeiska återförsäljare nu och det är inte omöjligt att de även dyker upp i svenska butiker framöver, där Sharkoons chassiverksamhet har viss närvaro.

Hur höjer du upp din bildskärm till en behaglig nivå? Duger det inkluderade stativet, eller har du pallat upp den med böcker? Dela med dig i kommentarerna!

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!