Den årliga grafikkonferensen Siggraph lockar forskare, organisationer och företag med koppling till datorgrafik, där presentationer kring nya tekniker och produkter är paradnumren. Nvidia är ett av dessa företag och har fem föredrag på agendan, där bolagets Morgan McGuire talar om historiken från rastrering till ray tracing-grafik.

Nvidia är i dagsläget ensamma om att erbjuda konsumentkort som är kapabla till ray tracing-funktioner i realtid för spel, men utbudet av speltitlar som nyttjar funktionerna är fortfarande ganska skralt. På vilket vis ray tracing används i respektive spel varierar också, där Battlefield V använder reflektioner, som kanske är den mest iögonfallande varianten.

Nvidias McGuire plockar även fram spåkulan och hävdar att framtida storspel kommer att kräva hårdvara som klarar ray tracing i realtid och år 2023 ska startskottet för detta gå. Uttalandet återupprepas även i ett Twitter-inlägg tillsammans med en länk till Nvidias presentationsmaterial från Siggraph.

Morgan McGuire Tweet ray tracing.png

Inlägget har nu tagits bort från Twitter, men Guru3D förevigade detta med en bild.

I inlägget står också skrivet att samtliga spelplattformer ska ha stöd för hårdvaruaccelererad ray tracing vid det laget. Detta ligger dels i linje med uppgifter om att både Sonys och Microsofts kommande spelkonsoler kan hantera detta, och dels att dedikerade grafikkort från Intel och AMD ska begåvas med ray tracing-stöd innan 2023.

Läs mer om ray tracing:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!