I början av 2019 lanserade AMD det första konsumentinriktade grafikkortet tillverkat på 7 nanometer, i form av Radeon VII. Nyligen fortsatte bolaget på det inslagna spåret genom en dubbellansering av Ryzen 3000-serien och Radeon RX 5700-familjen, som båda har nya arkitekturer och krympt tillverkningsteknik.

Tidigare i veckan presenterade AMD 2019 års andra kvartalsrapport och i samband med detta kunde åhörare ställa frågor. Bolagets VD besvarade en av dessa frågor och bekräftade att både mobila processorer och mer kraftfulla Navi-grafikkort tillverkade på 7 nanometer kommer att lanseras.

Q: Can you give us a sense on 7 nm high-end Navi and mobile 7nm CPUs?

A: You asked a good product question. I would say they are coming. You should expect that our execution on those are on track and we have a rich 7 nm portfolio beyond the products that we have already announced in the upcoming quarters.

Su nämner inga exakta produkter eller tidpunkter för när de efterfrågade produkterna är redo, men hon understryker att företaget ruvar på ett brett produktutbud utöver det som redan lanserats. Gemensamt för dessa är alltså tillverkning på TSMC:s 7-nanometersteknik samt att inga förseningar kring lanseringarna är att vänta.

För en tid sedan registrerade Sapphire en rad produktnamn hos den Eurasiska ekonomiska unionen (EaEU), som alla följer samma namnschema som Radeon RX 5700 och RX 5700 XT. Mycket tyder dock på att bolagets tilltag är en gardering för vad som komma skall, men namn såsom Radeon RX 5800 och RX 5900 talar för att mer kraftfulla kort kan komma.

Dessutom har grafikkretsar skymtats i diverse databaser, vilka tros vara mer kompetenta varianter enligt arkitekturen Navi. Huruvida detta stämmer är svårt att sia om, men om så är fallet kan Radeon-kort i det yppersta toppskiktet bli en realitet. I dagsläget är bolagets Radeon VII fortfarande AMD:s mest kraftfulla grafikkort, men uppgifter talar för att produkten sjunger på sista versen.

Källa: AMD via Videocardz

Läs mer om Navi: