Under året som gått har allvarliga säkerhetsbrister i processorer blivit en relativt vanlig företeelse, men i grafikkortens värld är denna sortens problem inte lika vanliga. Nu utfärdar dock Nvidia varningar för att säkerhetsbrister upptäckts i företagets grafikdrivrutiner, brister som påverkar produktfamiljerna Geforce, Quadro och Tesla.

I en uppdatering på företagets kundtjänstportal beskriver Nvidia de fem säkerhetsbrister som upptäckts. Genom att utnyttja sårbarheterna blir det möjligt att exekvera kod lokalt på systemet, utföra överbelastningsattacker (Denial of Service, DoS) samt öka processers åtkomstnivå (escalation of privileges) i värdsystemet. En ljusglimt i dilemmat är att koden måste köras lokalt, och kan inte exekveras över fjärranslutningar.

NvidiaSecure1.jpg

Nvidias uppdaterade drivrutin för Geforce-familjen är version 431.60, och alla tidigare versioner av drivrutinen är alltså sårbar för säkerhetsbristerna. Användare uppmanas därför att ladda ner version 431.60 från drivrutinsportalen omedelbart. För Quadro-familjen åtgärdas bristerna i version 426.00 medan uppdateringen för Tesla-familjen väntas anlända under veckan som inleds 12 augusti.

Läs mer om säkerhetsbrister:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!