Phanteks har på senare år seglat upp som en av chassimarknadens mer populära aktörer. Modellerna som fört med sig framgångarna innefattar bland annat Enthoo Primo och Eclipse P400, där den senare uppskattades för dess höga byggkvalitet och genomtänkta design till en förhållandevis beskedlig prislapp.

Phanteks vill inte rucka allt för mycket på ett vinnande koncept och den uppdaterade modellen Eclipse P400A genomför därför inga radikala förändringar av produkten. Precis som SweClockers noterade när Eclipse P400A avtäcktes under Computex 2019 innefattar de stora nyheterna bland annat en ny frontpanel som består av ett mesh-galler i metall.

P400A 5.jpg
P400s0128.jpg

Frontpanelens mesh-galler ska enligt Phanteks vara så pass finmaskigt att ett dammfilter inte behövs, något som ska leda till bättre luftflöde. Sett till nyheter i funktionsväg finns här bland annat stöd för vertikal montering av grafikkort och upp till 8 hårddiskplatser. Vertikal montering av grafikkort kräver dock att användaren köper till monteringsram och PCI Express-kabel separat.

Phanteks Eclipse P400A kommer i två modeller där standardmodellen kommer i svart utförande och får en konventionell fläktkontroller för de två förinstallerade 120 mm-fläktarna. Denna ackompanjeras av en modell som istället bestyckats med tre RGB-belysta fläktar, vars belysning styrs via en digital RGB-kontroller. RGB-modellen erbjuds i chassifärger om svart och vitt.

Prislappen för den svarta standardmodellen 799 kronor och RGB-modellen hamnar på 999 kronor. Phanteks Eclipse P400A ska finnas tillgänglig i butiker från mitten av augusti.

Läs mer om Phanteks:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!