Individer och företag med tveksamma moraliska vägvisare i livet har funnits i alla tider, och de utvecklar sina verktyg i takt med att samhället utvecklas. I dagens samhälle står mobilen i fokus och det är därför vanligt att bluffmakare försöker lura offer på pengar genom SMS-meddelanden med vilseledande innehåll.

SweClockers-medlemmen crew_seven har uppmärksammat en sådan bluffaktivitet och varnar för detta i forumtråden om bluff-SMS från Paketinfo. Sammanfattat handlar det om SMS från avsändaren Paketinfo som uppdaterar mottagaren om status eller uthämtning av beställda paket.

SMS-meddelandet innehåller en länk som i flera fall leder till viktminskningstjänsten Healthbuddy, och om mottagaren väljer att betala för försändelsen startas en prenumeration som kostar flera hundra kronor i månaden.

Många rapporterar också att dessa bluff-SMS dyker upp i samband med att en beställning gjorts via en utländsk tjänst, vilket antyder att bluffmakarna kommer åt uppgifter om gjorda beställningar.

Har du mottagit ett sådant bluff-SMS, eller i värsta fall råkat ut för de oönskade kostnaderna som finns beskrivna i tråden? Dela gärna med dig i tråden i så fall så att andra medlemmar kan undvika kostsamma bedrägerier.

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!