När Asus lanserade spelskärmen ROG Swift PG279Q under 2015 var det en av de första produkterna som kombinerade en IPS-panel med snabb bilduppdatering på 165 Hz, låg responstid på 4 millisekunder och bildsynkronisering via G-Sync. Asus lanserar nu två nya varianter på skärmen rapporterar Tftcentral, där båda behåller originalets tonsättande egenskaper.

De nya modellerna heter PG279QR och PG279QE. Det som skiljer dem åt är huvudsakligen hur estetiskt och konstruktionsmässigt påkostade de är. PG279QR är den mer påkostade modellen som bestyckas med extra möjligheter till belysning via Aura Sync RGB LED samt en tredelad skärmfot. Skärmfoten kan också använda belysning för att projicera en logotyp på underlaget.

asus_PG27QE-500x462.jpg

Asus ROG Swift PG279QE.

asus_PG27QR-3-500x480.jpg

Asus ROG Swift PG279QR.

PG279QE är den enklare modellen med en mer återhållsam design, en enkel skärmfot och avsaknad av belysningsmöjligheterna hos det mer påkostade syskonet. Skärmens baksida är också stöpt i en matt plastyta, till skillnad från PG279QR som utrustats med en texturerad baksida. PG279QE efterliknar alltså originalmodellen i utformning.

Båda modellerna behåller samma specifikationer som ROG Swift PG279Q. Det innefattar en 27-tums IPS-panel med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar, 4 millisekunders responstid (GtG), 350 cd/m² ljusstyrka och 8-bitars färgdjup. Båda stöder 165 Hz bilduppdatering som kan synkroniseras via G-Sync.

Trots att hårdvaran ser ut att vara densamma på pappret har mycket hänt sedan 2015 och komponenterna som används på insidan lär vara nyare varianter än de som användes i originalskärmen. Informationen på Asus produktsidor anger inte om modulen för G-sync är uppdaterad, men då båda modellerna är begränsade till 60 Hz anslutning över HDMI och en enda Displayport-anslutning för G-Sync verkar så vara fallet.

Båda modellerna erbjuder också en liknande uppsättning bildingångar och möjligheter till användaranpassning. Bildingångarna innefattar en Displayport 1.2a, en HDMI 1.4 och två USB 3.0-portar samt en 3,5-millimeters hörlursingång. De dubbla högtalarna med 2 W effekt är integrerade i skärmarna. Båda produkterna låter användaren luta, höja och sänka och rotera skärmen.

Produktsidorna anger inte när de båda modellerna blir tillgängliga i handeln eller vilka prislappar de kommer tilldelas när de blir tillgängliga.

Läs mer om Asus spelskärmar:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!