Under sommaren 2013 lanserade Phanteks chassimodellen Enthoo Luxe, en modell storleken större med gedigna expansionsmöjligheter. I hela sex år har denna jätte huserat i Phanteks produktutbud, men nu lanseras den efterlängtade uppföljaren Enthoo Luxe 2, som SweClockers tittade närmare på under årets upplaga av Computex 2019.

Enthoo Luxe 2 - 2.jpg
Enthoo Luxe 2 - 3.jpg
Enthoo Luxe 2 - 4.jpg
Enthoo Luxe 2 - 5.jpg
Enthoo Luxe 2 - 6.jpg

Sett till vad de båda modellerna har gemensamt finns bland annat en generöst tilltagen mängd aluminium på chassits utsida. Att kalla chassit rymligt är något av en underdrift då det följer formfaktorn SSI-EEB, vilken är stor nog för att rymma många serverinriktade moderkort med dubbla processorsocklar.

Det väl tilltagna utrymmet ger ger också möjlighet till installation av dubbla system. Detta fås via en expansionsram som fästs i chassits bottendel, där användaren kan komplettera huvudsystemet med ett andra system enligt formfaktorn Mini ITX. Om chassit ska rymma särdeles kraftfulla komponenter kan expansionsramen även användas till att montera ett extra nätaggregat.

Phanteks-Enthoo-Luxe-2-10.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-11.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-14.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-1.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-2.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-3.jpg
Phanteks-Enthoo-Luxe-2-4.jpg

Sett till kylning stöds hela 15 fläktar av storleken 140 mm samt att dubbla radiatorer på både 480- eller 360 mm får plats samtidigt. När det gäller lagringen kan chassit husera tolv 3,5-tums och elva 2,5-tumsenheter. De förstnämnda placeras i huvudkammaren medan de sistnämnda monteras i dedikerade vaggor på täckskivorna för genomdragningshålen samt moderkortsplåten.

Moderkortsplåtens baksida har även förmonterade kardborrband i dubbla kanaler vilket ska underlätta kabeldragning. En täckskiva i nederkant täcker dessutom över den värsta kabelhärvan från nätaggregatet, samtidigt som en medföljande PWM-hubb underlättar inkoppling och styrning av fläktar.

Phanteks Enthoo Luxe 2 lanseras idag och får ett rekommenderat pris till återförsäljare på 189,90 euro, motsvarande cirka 2 000 kronor.

Läs mer om Phanteks-chassin:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!