Spelmässan Gamescom bjuder inte enbart på nyheter i spelform. Nyheterna för hårdvara slår också som spön i backen och Samsung passar på att lansera nya skärmar för spelentusiaster. Samsung CRG5 är samlingsnamnet för en serie skärmar, där modellen C27RG5 står i fokus.

Samsung_CRG5-1.jpg
Samsung_CRG5-2.jpg
Samsung_CRG5-3.jpg

Samsung C27RG5 skryter med en 27 tum stor skärm med upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar och bilduppdatering på 240 Hz. Skärmytan är välvd, vilket i kombination med den snabba bilduppdateringen marknadsförs som Rapidcurve. Skärmen använder en VA-panel med ett kontrastförhållande på 3 000:1. Responstiden anges till in på 4 millisekunder och skärmens ljusstyrka når en maximal nivå om 300 cd/m².

Den höga bilduppdateringen kan dessutom synkroniseras via Nvidia G-Sync. Övriga spelinriktade funktioner inkluderar en serie förinställda profiler för olika typer av spel som användaren kan välja mellan via menyer på skärmen. Användare kan även skapa tre olika profiler för inställningar som snabbt kan växlas mellan.

Samsung_CRG9-1.jpg

Utöver denna presenterar Samsung ytterligare två spelskärmar. En av dessa är den 49 tum stora Samsung CRG9 som erbjuder en ultrabred skärmyta med bildförhållandet 32:9. Även här används en välvd panel och rik färgåtergivning erbjuds i form av HDR1000 och Samsungs Quantum Dot-teknik.

Skärmens upplösning är vad Samsung väljer att kalla "Dual QHD", som namnet antyder handlar det om 5 120 × 1 440 pixlar. Samsung CRG9 bjuder vidare på 120 Hz bilduppdatering med stöd för AMD Freesync 2. Kontrastförhållandet ligger på 1 000:1 och skärmen täcker in 95 procent av färgrymden i DCI-P3-standarden.

Samsung_SR75Q-1.jpg

Till sist presenterar Samsung också Space Gaming Monitor (SR75Q), en spelfokuserad version av den sedan tidigare tillgängliga Space Monitor. Detta är en 32 tum stor skärm som kan fästas i väggen via en arm som göms bakom skärmen. I skärmens "arm" göms även kablarna. Panelens upplösning ligger på 2 560 × 1 440 pixlar och bilduppdateringen klockar in på 144 Hz, något som kan synkroniseras via AMD Freesync.

Samsung CRG5 och CRG9 lanseras omgående med prislappar på cirka 4 700 kronor respektive 15 000 kronor, medan Space Gaming Monitor (SR75Q) blir tillgänglig under fjärde kvartalet till ett ännu inte känt pris.

Läs mer om Samsung-skärmar:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!