För den som vill bygga kompakta datorsystem är storleken, ljudnivån, flexibiliteten och värmeutvecklingen hos komponenterna av största vikt. Detta gäller även nätaggregatet som ska förse riggen med nödvändig strömförsörjning, och nu introducerar FSP en ny serie kompakta modulära nätaggregat som ska passa som handen i handsken i kompakta datorbyggen.

FSP_densitet.jpg
FSP_effektivitet.jpg
FSP_densitet.jpg

Nätaggregaten i Flexguru-familjen är modulära och kan fås i kapaciteter om 250 eller 300 W. Deras fysiska storlek mäter blott 150 x 40,5 x 81,5 millimeter, vilket enligt FSP erbjuder 20 procent högre energidensitet än konkurrerande kompakta nätaggregat för ATX-formfaktorn. Det modulära upplägget nyttjar platta kablar som enligt FSP är extra flexibla vilket ska underlätta kabeldragning i kompakta system.

FSP_specs.jpg

FSP inkluderar en universal-monteringsram som låter användaren montera nätaggregatet i två positioner i de flesta chassityper. Monteringshålen och ramen ska vara kompatibel med 99 procent av Flex-klassade ATX-chassin på marknaden. Formfaktorn Flex ATX brukade vara mer vanligt förekommande i kompakta datorbyggen men har på senare år främst representerats i NAS-produkter och industritillämpningar.

Specifikationer för Flexguru-serien

Kompatibla med Flex ATX V1.22-specifikationen
300W: ≧ 90% effektivitet vid normal belastning
250W: ≧ 85% effektivitet vid normal belastning
Kompatibla med säkerhetsstandarderna UL/EN/IEC 62368-1 och 60950
Tystågende 40mm kullagrad fläkt
Platta kablar
+12V single rail-design
Japanska kondensatorer
Kompatibel med Intel senaste processorer
Fullt skydd via OCP, OVP, SCP, OPP och OTP

Visa mer

Utöver de inledande två modellerna har FSP i samtal med Kitguru bekräftat att företaget ska lansera en modell med 500 W kapacitet. Denna modell ska bestyckas med en PCI Express-anslutning för grafikkort. Om och när denna och syskonmodellerna blir tillgängliga på svenska marknaden återstår att se.

Läs mer om FSP-produkter:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!