World of Warcraft Classic är en efterlängtad återvändo till den gamla skolans spelupplevelse i spelvärlden Azeroth. Inför nattens lansering hade Blizzard sjösatt nya servrar (realms) som skulle avlasta en förväntat hård belastning. Trots detta möttes spelare av timlånga köer under hela natten. SweClockers guild-grupper Hordevara och SweClockers tillhörde de som satt och väntade.

hahah.png

SweClockers Frida Bergendal försöker förgäves logga in på Gehennas.

Blizzard kontrar nu problemet genom att öppna upp tre nya servrar i Europa. Samtliga tre är så kallade PvP-servrar, där en fokuseras på franska spelare (Amnennar) och två riktar sig till samtliga europeiska länder (Stonespine och Noggenfogger).

  • Stonespine (PvP, EN-EU)

  • Noggenfogger (PvP, EN-EU)

  • Amnennar (PvP, Frankrike)

Spelare som väljer att skapa karaktärer på de nya servrarna kommer sannolikt uppleva lägre väntetider, samtidigt som belastningen på befintliga servrar minskar när nya spelare går över till de nya servrarna. Därmed bör även väntetiderna på de befintliga servrarna minska.

World of Warcraft Classic är lanserat globalt sedan midnatt i natt och kan spelas av alla som har en aktiv prenumeration på World of Warcraft.

Har du upplevt långa väntetider under lanseringen av World of Warcraft Classic? Dela med dig av dina upplevelser i den stora forumtråden!

Erbjudande: SweClockers Wireframe No. 1 & Turbo Power

Två stilsäkra t-shirtar i begränsad upplaga. Nu i paket med rabatterat pris! Endast förbokning.

Köp här!