De stora spelutgivarna har på senare år börjat erbjuda prenumerationstjänster där kunder får tillgång till en stor katalog av spel, som komplement till den traditionella modellen där spel säljs separat. Ubisoft vill inte vara sämre och presenterade den egna tjänsten Uplay+ i juni, och nu sjösätts den med en gratismånad.

Uplayplus.jpg

Tjänsten ger kunder tillgång till 100 stortitlar ur Ubisofts spelkatalog, och detta inkluderar även extramaterial som ingår i premiumutgåvor och DLC-innehåll när spelen sålts separat. Ubisoft verkar dock underskattat trycket då användare rapporterar stora problem med att registrera sig för tjänsten.

Själva registreringssidan är svåråtkomlig på tjänstens startsida och användare rapporterar även en uppsjö av problem med exempelvis att registrera kreditkortsuppgifter, problem med specifika speltitlar, med mera.

Uplay+ är i dagsläget endast tillgänglig för PC-spelare, men tjänsten och utbudet av speltitlar ska även bli tillgängligt på Googles strömmande speltjänst Stadia under 2020. Användare kan registrera sig antingen via tjänstens webbsida eller via Uplay-klienten.

De som anmäler sig nu får första månaden gratis och efter den 30 september hamnar månadskostnaden på 14,99 EUR, eller cirka 150 kronor.

Läs mer om speltjänster:

I butiken: SweClockers Wireframe No. 1

Ingen mindre än Simon "Laine" Laine står för designen av den första produkten i SweClockers nya kollektion Wireframe. Stilsäker t-shirt i begränsad upplaga. Endast förbokning!

Köp här!