Tidigare i vår cirkulerade rapporter om att CD Projekt RED rekryterade personal till utvecklingen av multiplayer-lägen, vilket antogs vara ämnat för studions kommande storspel Cyberpunk 2077. Under månaderna som följde rådde delade spekulationer om multiplayer-läget skulle finnas tillgängligt vid lansering eller om det skulle tillkomma i efterhand.

Den sistnämnda spekulationen bekräftas nu officiellt via företagets Twitter-konto, där CD Project Red skriver att läget tillkommer i efterhand och att utvecklaren fortfarande rekryterar personal till utvecklingen av flerspelarläget.

I Twitter-inlägget meddelar CD Projekt Red att multiplayer-läget endast varit i en utvecklingsfas och aldrig varit tänkt att lanseras tillsammans med Cyberpunk 2077. Planen är istället att först lansera huvudspelet med enspelarläget för att sedan släppa kostnadsfritt nedladdningsbart innehåll (DLC) efter lanseringen.

Efter detta är klart ska multiplayer-läget göras tillgängligt, men någon tidsram för när detta ska ge anges inte. I samma Twitterinlägg hänvisar CD Projekt RED till företagets rekryteringssida med jobbannonser för utvecklare med erfarenhet av just multiplayer-utveckling, vilket antyder att mycket jobb återstår med utvecklingen.

Cyberpunk 2077 lanseras den 20 april 2020 till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Läs mer om Cyberpunk 2077:

I butiken: SweClockers Wireframe No. 1

Ingen mindre än Simon "Laine" Laine står för designen av den första produkten i SweClockers nya kollektion Wireframe. Stilsäker t-shirt i begränsad upplaga. Endast förbokning!

Köp här!