Asus ROG Phone II blir första speltelefonen med 120 Hz AMOLED-skärm

Asus ROG Phone II blir första speltelefonen med 120 Hz AMOLED-skärm

Under IFA har Asus bekräftat att speltelefonen ROG Phone II lanseras i väst. Utöver kraftfull prestanda blir telefonen också först med 120 Hz AMOLED-skärm.

Asus gjorde en första ansats mot spelfokuserade telefoner med fjolårets ROG Phone. De två paradnumren var då en rejäl kylarlösning som kunde kopplas på telefonen och en skärm som uppdaterades i 90 Hz. Sedan dess har fler telefoner med snabb bilduppdatering lanserats, och Asus svar på konkurrensen var logiskt nog ROG Phone II. Telefonen är sedan tidigare lanserad i Kina men får nu bekräftad lansering i väst.

Med ROG Phone II tar skärmens bilduppdatering steget upp till 120 Hz och 1 millisekunds responstid. Det är i sig inte revolutionerande då det redan finns speltelefoner med 120 Hz-skärmar, men det särskiljande med skärmen i ROG Phone II är att den använder en AMOLED-panel. Skärmen är 6,59 tum stor, har upplösningen 2 340 × 1 080 pixlar och täcker in 108 procent av färgrymden i DCI-P3. Den är vidare HDR-kompatibel med 10-bitars färgdjup.

ROGphone_rejsa.jpg
ROGphone_skärm.jpg
ROGphone_skärmbakgrund.jpg

Under huven tickar systemkretsen Qualcomm Snapdragon 855+ med åtta kärnor som når maximal klockfrekvens på 2,96 GHz. På grafiksidan står Adreno 640 för pixelskyfflande och detta backas upp av en väl tilltagen mängd primärminne på 12 GB. En annan egenskap som är väl tilltagen är telefonens batteri som mäter hela 6 000 milliamperetimmar. Detta kan snabbladdas till full laddning via USB Type-C-laddare på strax under en timme, och telefonen kan laddas trådlöst.

På kamerafronten är ROG Phone II utrustad med två bakre kameror. Huvudkameran använder Sonys sensor IMX586 på 48 megapixel vilken backas upp av en sekundär ultrabred kamera på 13 megapixel. På ljudfronten stöds stereoljud via två frontmonterade högtalare vilka stöder Dolby DTS: Ultra.

ROGphone_spela.jpg
ROGphone_ingress.jpg
ROGphone_tillbehör.jpg

Sett till de trådlösa anslutningarna stöds Wifi 802.11ad och Bluetooth 5.0. Gällande mobila nätverk stöds 4G/LTE Cat 18 vilket ger en teoretisk maximal nedladdningshastighet om 1,2 Gbit/s. Utöver detta skiljer vissa av specifikationerna åt mellan standardmodellen som kallas Elite och en specialutgåva vid namn Ultimate.

Den sistnämnda är en mer avancerad modell som dels ger snabbare 4G-hastigheter med stöd för LTE Cat 20, vilket ger en teoretisk nedladdningshastighet om 2 Gbit/s, och dels större lagringsutrymme. Elite-modellen bestyckas med 512 GB intern lagring medan Ultimate-modellen får 1 TB. Ett flertal spelrelaterade tillbehör ska lanseras tillsammans med telefonerna, bland annat fysiska handkontroller som fästs vid telefonens kortsidor.

Systemmjukvaran är Android 9.0 "Pie" med Asus spelfokuserade tillägg i ROG UI. ROG Phone II blir tillgänglig den 20 september där Elite-modellen får svenskt pris på 9 999 kronor. Ultimate-versionen har ännu inte fått pris eller lanseringsdatum, men tillgänglighet ska vara någon gång under fjärde kvartalet.

Läs mer om spelfokuserade telefoner:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!

Skicka en rättelse
27

Snabbtest: Grafikprestanda i Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn har lanserats till PC och redaktionen står redo med testriggen för ett snabbtest med femton grafikkort. Läs mer

9

Samsung inleder expansion av världens största halvledarfabrik

Tillbyggnationen av Pyongtaek-fabriken inleds under september månad och beräknas kosta 220 miljarder kronor. Läs mer

27

Nvidia räknar ned till Geforce-nyheter

Bolagets konsumentdivison tar till Twitter och räknar ned till den 31 augusti. Läs mer

27

Apple A14 Bionic kan prestera 40 procent bättre än A13

Den kommande Iphone 12-processorn ryktas dessutom erbjuda upp till 50 procent bättre grafikprestanda. Läs mer

66

Analytiker: "Wechat-blockad slår hårt mot Apple"

Uppåt en tredjedel färre sålda Iphones globalt spås efter Trumps förbud mot apparna Tiktok och Wechat. Läs mer

17

Amazon uppges slå upp portarna i Sverige den 30 september

Källor till 99mac menar att Amazon.se med nöd och näppe hinner lanseras under årets tredje kvartal. Läs mer

26

Microsoft bekräftar Xbox Series S genom handkontroll

En vit handkontroll dyker upp med stöd för Xbox Series X såväl som obekräftade Series S. Läs mer

14

Toshiba avyttrar sin PC-division

Den japanska mångsysslaren säljer av återstoden av sin PC-division till Sharp efter 35 år på marknaden. Läs mer

16

AMD ansöker om patent för hybridprocessor

Följer ARM och Intel på big.LITTLE-spåret med stora och små kärnor i samma produkt. Läs mer

30

Avrunda helgen med fredagspanelen!

Jonas har återvänt från semestern och tar tillsammans med Anton plats i studion för att sammanfatta hårdvarusommaren. Läs mer

44

Qualcomms Snapdragon lider av över 400 säkerhetsbrister

Över 400 sårbarheter har upptäckts i Qualcomms Snapdragon, vilka kan komma att påverka fler än 1 miljard mobiltelefoner. Läs mer

31

Intervju: Medlem planar värmespridaren på AMD Ryzen 9 3950X till perfektion

Med 300 nanometers noggrannhet har Simon Penrowe gjort värmespridaren på Ryzen 9 3950X helt plan – världens plattaste processor. Läs mer