Intel om AMD Ryzen 3000: "Core i9-9900KS är en riktig 5,0 GHz-processor"

Intel om AMD Ryzen 3000: "Core i9-9900KS är en riktig 5,0 GHz-processor"

I ännu en passning till AMD skryter Intel om kommande Core i9-9900KS, som går i upp till 5,0 GHz över samtliga kärnor – och faktiskt når den specificerade turbofrekvensen.

Efter åratal av stiltje och tristess råder fullt krig på marknaden för processorer. Efter AMD:s återkomst med arkitekturen Zen har bolaget vunnit alltmer mark, kanske mer hos entusiaster än marknaden i stort. Konkreta svar med nya produkter från Intel har dröjt, däremot har bolaget varit snabba med att kritisera AMD och påpeka att de fortsatt innehar prestandakronan i "verkliga" scenarion.

Intel-Core-i9-9900KS.png

I en artikel skriver Intels prestandastrateg Ryan Shrout, tidigare chefredaktör på PC Perspective, om den kommande processorn Core i9-9900KS. Det handlar om en trimmad variant av Core i9-9900K, där nyheterna består av högre basfrekvens på 4,0 istället för 3,6 GHz och en turbofrekvens på upp till 5,0 GHz över samtliga åtta kärnor – upp från 4,7 GHz.

In a world where specs around overclocking and boost technologies can be less than transparent, we are proud of the headroom we continue to offer and the reliability of our products for the enthusiast community on the desktop.

Då just högre klockfrekvenser är dragplåstret för processorn passar Shrout på att påpeka att specifikationer för turbofrekvenser och överklockning kan vara "mindre än transparent", något som kan ses som en passning till AMD:s Ryzen 3000-serie som kritiseras just för hur turbo fungerar. Att så är fallet blir också tydligt längre ned i samma artikel.

We are proud of the technologies and products we build, and despite some competitor solutions that the community is questioning, the Core i9–9900K and Core i9–9900KS are TRUE 5.0 GHz processors.

I texten om Core i9-9900KS avrundar Shrout med att "vissa konkurrenter" har lösningar som "ifrågasätts av communityt", med länk till der8auer:s undersökning kring hur många som slår i maxfrekvensen med sina Ryzen 3000-processorer. Resonemanget avslutas med att kommande Core i9-9900KS är en "riktig 5,0 GHz-processor" (som når den frekvensen /reds. anm.).

Likt kommande Cascade Lake-X lanseras nya Core i9-9900KS i oktober. Den nya processorn blir kompatibel med sockel LGA 1151 och styrkretsar i 300-serien.

Läs mer om Intel Core i9-9900KS:

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!

Skicka en rättelse
36

Uppdaterad: Microsoft preciserar Xbox Series X-lanseringen till den 6 november

Nästa del i Halo-spelserien dröjer till 2021, ett besked som Microsoft kompenserar genom att minska spannet för Xbox-lanseringen. Läs mer

15

Microsoft Surface Duo lanseras den 10 september

Dubbla skärmar i ett vikbart format och Android-operativsystem utlovas – till det facila priset 1 399 USD. Läs mer

44

Xiaomi lanserar transparent OLED-TV

  • TV
  • idag 13:10

Xiaomi firar tioårsjubileum genom att lansera världens första genomskinliga massproducerade OLED-TV. Läs mer

57

KaffeClockers – diskutera kaffe i forumet

Vare sig du dricker Juhla Mokka eller rostar och mal eget kaffe har medlemmen GLaDER forumtråden för dig. Läs mer

26

Universalprocessorn Tachyum Prodigy snabbare än Nvidia- och Intel-kretsar

Exekverar emulerad x86-, ARM- och RISC-V-kod snabbare än datacenterlösningar från Intel och Nvidia och klarar Verilog-tester. Läs mer

64

Mozilla säger upp 250 anställda

Företaget bakom webbläsaren Firefox omstrukturerar sin verksamhet och tackar av motsvarande 25 procent av arbetsstyrkan. Läs mer

41

Från mus till ljus – en teknikstund om input lag och latens

Input lag och latens är fördröjningen hos en spelskärm är en viktig och ständigt diskuterad fråga. Som handlar om mer än skärmen. Läs mer

25

Huawei Kunpeng 920 3211K uppges vara snabbare än Core i9-9900K

Den 24-kärniga kinesiska processorn ryktas ge självaste Intel på nöten i flertrådade laster. Läs mer

32

Samsung-anställda gripna efter att ha sålt OLED-information till Kina

Koreansk teknik gällande utskrift av OLED-paneler kan på ett olagligt vis ha hamnat i Kina, enligt koreanska rapporter. Läs mer

34

Apple döms för monopolmissbruk i Ryssland

Landets antimonopoltjänst hävdar att Apple missbrukar sin dominanta marknadsposition. Läs mer

30

Nytt tillskott i shoppen – retrodoftande poster

Om dina väggar suktar efter sockel 775-nostalgi har vi botemedlet i vår shop. Även en ny bärkasse debuterar. Läs mer

103

Apple inleder rättslig process mot päronlogotyp

Recept- och måltidsapplikationen Prepear i skottgluggen när Apple anser att dess logotyp kan förknippas med Iphonemakaren. Läs mer