Samsung återlanserade nyligen den vikbara telefonen Galaxy Fold efter de tidigare kvalitetsproblemen som präglat konstruktionen. I samband med återlanseringen passade företaget på att skicka med rekommendationer för hur telefonen bör användas för att undvika skador på skärmen.

Samsung Galaxy Fold bör användas med silkeshandskar

GalaxyFold_repa1.jpg

Dessa rekommendationer målade upp en bild av en telefon som kräver varsam hantering och enligt erfarna produkttestaren Zack "Jerryrigeverything" Nelson har Samsung fog för dessa rekommendationer. I en videogenomgång demonstrerar han hur Galaxy Fold-skärmen enkelt kan repas eller få avtryck genom att dra fingernageln över skärmen, något Samsung själva också varnar för.

Ett potentiellt problem som behandlas i videon är att dammkorn fortfarande kan leta sig in i telefonen i hopvikt format. Är dessa dammkorn stora nog riskerar de att lämna permanenta avtryck i skärmen. Han testar även att hälla en laddning sand på skärmen och sedan vika ihop skärmen, något som faktiskt inte leder till några större synliga skador.

GalaxyFoldRIP2.jpg
GalaxyFoldRIP1.jpg

Något det däremot leder till är att sandkornen letar sig in i telefonens gångjärn. Detta leder till ett rasslande läte varje gång telefonen öppnas eller viks ihop. Vid senare tester dör flera rader pixlar när ett vasst verktyg snuddar vid en del av skärmens övre del. Detta problem tillskriver testaren den mjuka plastskärmen, då vanliga glasbaserade skärmar inte uppvisar denna känslighet.

En liten ljusglimt för Samsungs vikbara telefon är att plastskärmen åtminstone verkar tåla värme och eld bra. Samsung Galaxy Fold är lanserad hos utvalda operatörer i USA till priset 2 000 USD, motsvarande 25 000 kronor. Nytt datum för svensk lansering saknas i skrivande stund.

Läs mer om Samsung Galaxy Fold: