Amerikanska Corsair har många strängar på sin lyra och i dagsläget innehåller bolagets sortiment allt från nätaggregat och chassin, till vattenkylning och primärminnen. Den sistnämnda produktkategorin är Corsairs mest långlivade och nyligen avtäcktes en nykomling i den populära DDR4-serien Vengeance LPX, där paradnumret är frekvenser om 4 866 MHz.

Hårdvarujätten storsatsar också på kringutrustning riktade mot spelare, i form av tangentbord, möss och headset. Nu lanserar Corsair Virtuoso RGB Wireless SE och som namnet antyder är det ett trådlöst headset med inbyggt belysning. Produkten får också sällskap av ett snarlikt syskon med en enklare mikrofon, som särskiljs genom att ändelsen "SE" saknas.

Corsair Virtuoso Wireless RGB SE 2.png

Virtuoso RGB Wireless SE

Corsair Virtuoso Wireless RGB 1.png

Virtuoso RGB Wireless i svart

Corsair Virtuoso Wireless RGB.png

Virtuoso RGB Wireless i vitt

Duon är till stora delar konstruerad av aluminium, vilket ska resultera i robusta produkter med lågt vikt, men någon exakt vikt specificeras inte. För god komfort finns en vadderad och justerbar huvudbygeln som ackompanjeras av kåpor bestyckade med så kallat minnesskum, som anpassar sig efter huvudformen.

Ljudkvaliteten understryks och de två högtalarelementen har en diameter på 50 mm och ett frekvensomfång från 20 till 40 000 Hz, samt stöd för virtuellt 7.1-ljud. Produkten kan anslutas trådlös, över 3,5 mm-anslutning eller via USB och i det sistnämnda fallet ges stöd för ljud med 24 bitars djup, medan 16 bitar gäller för de andra alternativen.

Huvudnumret är dock den trådlösa anslutningen som baseras på Corsairs egna Slipstream, och likt Logitechs Lightspeed är det en teknik för adaptiv frekvensstyrning. Detta innebär att den starkaste signalen inom frekvensspannet används, vilket medför bättre trådlös prestanda och låga latenser. Den maximala räckvidden i trådlöst utförande är 60 fot, vilket motsvarar omkring 18 meter.

Corsair Virtuoso Wireless RGB SE.png

Det inbyggda batteriet laddas via USB Type-C och räcker upp till 20 timmars drift, där RGB-belysningens inställningar sannolikt har viss inverkan. Vardera kåpa pryds av en lysande Corsair-logotyp och i vanlig ordning kan belysningen justeras eller stängas av genom tillverkarens ICUE-mjukvara.

Corsair Virtuoso Wireless RGB mic.png
Corsair Virtuoso Wireless RGB SE mic.png

Skillnaden mellan Virtuoso RGB Wireless SE och varianten utan "SE"-suffix är den löstagbara mikrofonen, där det konkret handlar om mikrofonelement med diameter på 9,5 respektive 4 mm. Den större varianten ska ge ökad känslighet och den bästa ljudkvaliteten, ställt mot bolagets alternativa headset.

Corsair Virtuoso RGB Wireless SE finns redan nu tillgängligt hos svenska återförsäljare med ett pris kring 2 000 kronor. Modellen med den bättre mikrofonen kommer enbart i svart, medan Virtuoso RGB Wireless även kommer i vitt och även dessa kan köpas i svenska butiker, för cirka 1 800 kronor.

Använder du trådlösa hörlurar eller headset till datorn? Vilka hörlurar använder du och varför? Berätta i kommentarstråden!