Från att mer eller mindre enbart ha associerats som minnestillverkare har Kingston seglat upp som populärt alternativ för kringutrustning med varumärket HyperX. Nu breddar bolaget sitt utbud av spelutrustning med två nya produkter, vilka ansluter sig till de senaste årens trend om trådlösa spelmöss.

HyperX-Pulsefire-Dart-2.jpg
HyperX-Pulsefire-Dart-1.jpg
HyperX-Pulsefire-Dart-4.jpg
HyperX-Pulsefire-Dart-5.jpg
HyperX_Pulsefire_Dart_2_angled_back.jpg

Den ena av produkterna är just en trådlös spelmus med namnet Pulsefire Dart. Musens form är anpassad för palm och claw-grepp och kommer med totalt sex knappar, varav vänster och högerklick använder Omron-brytare med specificerad livslängd på 50 miljoner klick. Invändigt återfinns sensorn Pixart 3389 med upp till 16 000 DPI och de tre förinställda nivåerna 800, 1 600 och 3 200 DPI.

Den trådlösa kommunikationen sker över 2,4 GHz-bandet och anslutning till datorn görs med hjälp av en adapter, men den som vill kan även koppla in en sladd för trådad anslutning. Polling rate för spelmusen är sedvanliga 1 000 Hz. Batteritiden för Pulsefire Dart anges till 50 timmar med LED-belysning, något som utökas till 90 timmar utan belysning.

Sett till dimensioner har Kingston Pulsefire Dart en längd på 124,8 millimeter, bredd på 73,9 millimeter och höjd på 43,6 millimeter. Vikten anges till 112 gram eller 130 gram med sladd, vilken är 180 centimeter lång. Avslutningsvis sker laddning av musen via Qi-standarden.

HyperX-Chargeplay-Base-4.jpg
HyperX-Chargeplay-Base-3.jpg
HyperX-Chargeplay-Base-2.jpg
HyperX-Chargeplay-Base-1.jpg

Parallellt med Pulsefire Dart lanserar HyperX även Chargeplay Base, som är en trådlös laddare enligt Qi-standarden. Denna kan ladda två enheter samtidigt, exempelvis spelmusen och en mobiltelefon, med en maximal effekt på 10 watt per laddningsyta. Vid köp medföljer en USB Type-C-kabel och AC-adapter.

HyperX Pulsefire Dart och Chargeplay Base finns tillgängliga från och med idag till de rekommenderade priserna 1 289 respektive 749 kronor.

Har du tagit klivet över till trådlös spelmus eller sitter du fortfarande med en trådansluten modell? Diskutera i kommentarerna!