Med det nya mekaniska tangentbordet Pro X siktar Logitech in sig på datoranvändaren som vill åt tenkeyless-design och möjligheten att välja mellan olika typer av brytare. Tangentbordet kan fås med de mekaniska brytarna i GX-familjen och användaren kan byta ut samtliga brytare mot en annan typ.

pro-x-keyboard_tenkeyless.jpg
pro-x-keyboard_bytatangenter.jpg

Den första av brytarna är GX Blue med distinkta klick vid nedtryckning och en aktiveringspunkt vid 2 millimeter. Vidare till GX Red ger dessa linjär nedtryckning med aktiveringspunkt vid 1,9 millimeter, medan GX Brown har starkare taktil nedtryckning med aktiveringspunkt vid 2 millimeter. I paketet ingår ett verktyg som låter användaren lyfta ut både tangenter och brytare.

Den som vill kan alltså blanda olika typer av brytare på ett och samma tangentbord. Brytarna i GX-familjen tillverkas inte av Cherry men Logitech har i samtal med Tom's Hardware meddelat att Cherry MX-brytare är kompatibla med Logitech Pro X. Tangenternas rapporteringshastighet är 1 millisekund.

pro-x-keyboard-1.jpeg
pro-x-keyboard-2.jpeg
pro-x-keyboard-3.jpeg
pro-x-keyboard-4.jpeg

Logitech Pro X är bestyckad med en löstagbar USB-sladd på 1,8 meter som ansluts till tangentbordet via Micro USB. Tenkeyless-designen offrar den numeriska knappsatsen för ett mer kompakt format som mäter in på 361 millimeter på bredden och 153 millimeter på djupet. Tangentbordets stödben tillåter justering av lutningen i tre steg och gummifötter ger fäste på hala underlag.

Tangenterna är RGB-belysta och stöder Logitechs belysningssystem Lightsync RGB. Belysningen styrs via den tillhörande mjukvaran Logitech G Hub och uppsättningar för belysning kan sparas i tangentbordets inbyggda lagringsminne. Med G Hub kan även tangentbordets tolv programmerbara funktionsknappar konfigureras.

Logitech Pro X kostar 1 599 kronor och är för närvarande endast tillgänglig för köp i Logitechs webbutik. Den svenska prissättningen för att köpa till uppsättningar av brytare är inte tillgänglig i skrivande stund, men den amerikanska prissättningen hamnar på 49,99 USD per uppsättning eller motsvarande cirka 620 kronor inklusive moms.

Läs mer om Logitech-tillbehör: