Att göra produktlanseringar till en direktsänd tradition är ett koncept många företag följer. I början av september höll Apple sin årliga presentation från Steve Jobs Theater i soliga Kalifornien, där nya Iphone, Ipad och Apple Watch presenterades.

Inom kort är det dags för Microsoft att hålla låda och skådeplatsen är denna gång New York. Evenemanget kretsar kring produktserien Surface och på förhand har många detaljer letat sig ut på webben. Bland paradnumren väntas den nya hybriddatorn Surface Pro 7, men även enklare produkter har skymtats.

Nyligen visades en ARM-baserad Surface som ska komma med Qualcomms kraftfulla Snapdragon 8cx-systemkrets och det nedbantade operativsystemet Windows Lite, eller 10X. Därtill har en 15-tumsvariant av den bärbara datorn Surface Laptop 3 varit i rampljuset, vilken kan komma att bestyckas med en okänd AMD-signerad processor med upp till åtta kärnor.

Evenemanget går av stapeln klockan 16:00 svensk tid och direktsänds via Mixer, Twitter samt bolagets webbplats. Ser du fram emot någon särskild produkt? Berätta i kommentarstråden!