Om en dryg månad lanseras nästa spel i Star Wars-sagan som går under namnet Star Wars Jedi: The Fallen Order. Nu har utvecklaren Respawn Entertainment publicerat systemkraven för spelet där den grundläggande nivån är relativt enkla att nå, men kliver upp en ordentlig bit för de rekommenderade systemkraven.

Starwars.JPG

Grundläggande systemkrav

Grundläggande systemkrav

Operativsystem

Microsoft Windows 7, 8, 10

Processor

Intel Core i3-3220 eller motsvarande
AMD FX-6100 eller motsvarande

Grafikkort

AMD Radeon HD 7750 eller motsvarande
Nvidia Geforce GTX 650 eller motsvarande

Primärminne

8 GB

Lagringsutrymme

55 GB HDD

Miniminivån för Star Wars Jedi: The Fallen Order är verkligen inget i hästväg och kan drivas runt av relativt gamla komponenter – både på processor- och grafikkortsfronten. Detta paras ihop med primärminne på minst 8 GB för att få spelet att rulla i sin lägsta möjliga form.

Rekommenderade systemkrav

Rekommenderade systemkrav

Operativsystem

Microsoft Windows 7, 8, 10

Processor

Intel Core i7-6700K
AMD Ryzen 7 1700

Grafikkort

AMD Radeon RX Vega 56
Nvidia Geforce GTX 1070

Primärminne

32 GB 16 GB

Lagringsutrymme

55 GB HDD

Det rekommenderade systemkravet hoppar upp ordentligt med Core i7-6700K och Ryzen 7 1700 som önskade processorer. Även grafikkorten tar ett kliv upp med betydligt mer moderna modeller som Geforce GTX 1070 och Radeon RX Vega 56, medan primärminnet tar klivet upp till 32 GB 16 GB från 8 GB.

Starwars_2.jpg

Gemensamt för båda systemkraven är operativsystemen Windows 7 till version 8 och 10 med senaste uppdateringarna för respektive operativsystem. Utöver det kräver spelet ett grafikkort som är kompatibelt med DirectX 11, men i övrigt nämns inga ytterligare gränssnitt.

Star Wars: The Fallen Order lanseras 15 november till PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One. För PC kommer titeln finnas tillgänglig via Electronic Arts egen butik Origin.

Uppdatering 22:30: EA har uppdaterat systemkraven. Nu rekommenderas betydligt rimligare 16 GB primärminne snarare än 32 GB.

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare.

Köp här!