När The Witcher 3 släpptes 2015 hyllades det både för sin gripande handling och imponerande grafiska presentation. Datorspelare kunde skruva upp inställningarna rejält, vilket parat med en upplåst bildfrekvens gjorde livet som monsterjägare följsamt utan hack. På konsolerna var dock tapp under 30 FPS regelbundna.

Ett par uppdateringar senare så löstes en del av problemen, men än idag trillar Playstation 4 och Xbox One under 30 FPS-gränsen emellanåt. Därför har många oroat sig för hur den annalkande portningen till Nintendos hybridkonsol Switch ska prestera. Tidiga rapporter från spelare som lagt vantarna på titeln är dock positiva.

Spelet nyttjar en dynamisk upplösning för att hålla bildfrekvensen i schack, vilket innebär att den pendlar mellan 1 280 × 720 och 960 × 540 pixlar i dockat läge. I det handhållna läget är dock 960 × 540 pixlar högsta upplösning, med möjlighet att gå lägre för att hålla bildfrekvensen uppe. När Eurogamer testade tidig kod i augusti höll sig spelet stadigt kring 30 bilder per sekund i dockat läge, medan det handhållna läget bjöd på en mer skakig upplevelse.

Utöver upplösningen får sig även texturkvaliteten en törn gentemot övriga konsol-varianter, där Switch-konsolens 3,5 GB tillgängliga primärminne gör sig påmint. Mängden karaktärer på skärmen hålls på samma nivå, men renderingsavstånden minskar samtidigt som animationer långt bort halveras i bildfrekvens.

Även laddningstiderna ökar på Switch med omkring 20 procent, till följd av enhetens långsammare lagring. Utöver klippet med spelets två första timmar finns även en jämförelse i bildkvalitet mellan det dockade och det handhållna läget, där en markant försämring av upplösningen är den mest påtagliga skillnaden.

The Witcher 3 till Nintendo Switch kommer komplett med allt DLC samt de två välrenommerade expansionerna Hearts of Stone och Blood and Wine. Titeln portas av Saber Interactive tillsammans med den ursprungliga utvecklaren CD Projekt Red, och släpps den 15 oktober.

Är du sugen på att dräpa monster på tåget, flyget eller från bekvämligheten av en mjuk säng? Eller håller du dig till hög upplösning och bildfrekvens vid datorn? Diskutera i kommentarstråden!