Flera tillverkare av kringutrustning har på senare år expanderat sina portföljer för att erbjuda konsumenter ett helt "ekosystem". Bland dessa märks inte minst Razer som gått från möss, tangentbord och headset till bärbara datorer. Nu tar bolaget även sitt första kliv in på skärmsidan.

Razer-Raptor-27-4.JPG

Skärmen heter Raptor 27 avtäcktes redan under CES 2019 i januari, men lanseras nu officiellt i stora delar av världen. Panelen är av den numera vanliga storleken 27 tum och av IPS-typ. Upplösningen är 2 560 × 1 440 pixlar och till detta gör stöd för adaptiv bildsynkronisering i upp till 144 Hz med AMD Freesync. Skärmens responstid anges till 1 millisekund genom tekniken Ultra Low Motion Blur (ULMB).

Sett till skärmpanelens bildegenskaper anges 95 procent av färgspektrumet DCI-P3 och stöd för High Dynamic Range (HDR). HDR-stödet avser den lägsta nivån som satts av VESA, DisplayHDR 400, och skärmens maximala ljusstyrka ligger också endast strax däröver på 420 nits. Runt panelen löper en ram som mäter in på endast 2,3 millimeter.

Razer-Raptor-27-3.JPG

Det som utmärker Raptor 27 extra är dess höj- och sänkbara stativ. Anordningen är i svart aluminium vilket ger en tillräckligt stabil konstruktion för att kunna vrida skärmen upp till 90 grader, vilket gör det lättare att komma åt bildanslutningar och kablage, där stativet har fem CNC-frästa kanaler för kabelhantering. Foten är även bestyckad med RGB-belysning som kan styras via mjukvaran Razer Synapse 3.

På anslutningsfronten återfinns en HDMI 2.0b, en Displayport 1.4, en USB Type-C med inbyggt stöd för Displayport 1.4 och avslutningsvis två USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) med stöd för passthrough.

Razer Raptor 27 finns att beställa i utvalda marknader för 699 USD, motsvarande cirka 8 400 kronor inklusive moms. När och om Razer lanserar sitt första kliv på skärmmarknaden i Sverige är ännu inte känt.