Processorerna i AMD:s Ryzen 3000-familj har varit en stor framgång för företaget, men under de senaste månaderna har de även mottagit kritik för bland annat ojämna turbo-hastigheter. AMD har kontinuerligt åtgärdat dessa brister via uppdateringar av mikrokoden för tillhörande moderkort, och nu är ytterligare en sådan uppdatering tillgänglig.

amd-combo-pi-20191025-5.jpg

Förbättringarna i mikrokoden AGESA 1.0.0.4 ska tillföra en rad olika optimeringar och buggfixar för moderkort med X570-styrkretsen, men det stora paradnumret är avsevärt förbättrade starttider. MSI har sedan tidigare lovat att släppa en uppdatering till bolagets moderkort med den nya mikrokoden i november, ett löfte bolaget visar sig hålla.

Ett problem som X570-moderkort har dragits med är orimligt långa starttider, något MSI:s produkter gjort sig extra skyldiga till. Med AGESA 1.0.0.4 kortas dessa ned avsevärt, enligt MSI:s uppgifter ska systemet starta 20 procent snabbare när uppdateringen applicerats på bolagets X570-moderkort.

Utöver dessa förbättringar lägger den nya mikrokoden även till stöd för processorerna Ryzen 3 2200G och Ryzen 5 2400G på MSI:s X570-produkter, vilket togs bort med vissa moderkortsmodeller med föregående AGESA-version.

MSI meddelar vidare att bolaget jobbat vidare på att föra den uppdaterade mikrokoden till moderkorten i 300- och 400-serierna någon gång under november månad.

Läs mer om AMD:s AGESA-äventyr: