Det kinesiska teknikbolaget Xiaomi har tidigare varit mest kända för deras mobiltelefoner, även om de på senare år nått framgångar även med smarta hemmet-produkter som exempelvis robotdammsugare. Företagets produktutbud har tidigare kunnat köpas via svenska återförsäljare, men idag meddelar Xiaomi att de officiell etablerar sig i Norden med start i Sverige.

Utöver att Xiaomi etablerar kontor och personal på lokal nivå säkrar företaget även samarbete med nya distributörer och återförsäljare. Detta är en riktig etablering på den svenska marknaden, till skillnad från fjolårets satsning då bolagets produkter blev tillgängliga i Sverige genom etablerat samarbete med svenska återförsäljare.

Mi Note 10_07.jpg
Mi Note 10_05.jpg
Mi Note 10_01.jpg

Satsningen görs genom ett flertal produkter, där telefonen Mi Note 10 står i centrum. Telefonen blir först ut på marknaden med en vidvinkelkamera på 108 megapixel. Den högupplösta standardkameran gör sällskap med fyra andra kameror som utgörs av ett teleobjektiv på 5 megapixel, ett annat teleobjektiv på 12 megapixel, en ultravidvinkelkamera på 20 megapixel samt ett makroobjektiv.

Huvudkameran på 108 megapixel stöder så kallad pixelbinning, där ljuset från fyra pixlar slås ihop till en för bättre insläpp av ljus i mörka scener. Mi Note 10 bjuder även på ett rymligt batteri med en kapacitet på 5 260 milliamperetimmar och en AMOLED-skärm på 6,74 tum. Primärminnet hamnar på 6 eller 8 GB och backas av upp till 256 GB lagring.

Mi Note 10 får pris på 5 990 kronor för konfiguration med 6 GB primärminne och 128 GB lagring och blir tillgänglig i Xiaomis onlinebutik mi-store.se samt återförsäljarna Webhallen och Netonnet den 22 november. Den något vassare modellen Mi Note 10 Pro ska göras tillgänglig vid ett senare tillfälle.

MiHandheld_VacuumCleaner.jpg
MiHandheld_VacuumCleaner2.jpg
Mi Home Security Camera 360_03.jpeg
Mi Home Security Camera 360_01.jpeg
Mi LED Smart Bulb (White and Color)_01.jpg
Mi LED Smart Bulb (White and Color)_08.jpg

Utöver telefonen lanserar Xiaomi även ett flertal produkter för smarta hemmet i Sverige. Dessa innefattar bland annat smarta sensorer, smarta glödlampor, säkerhetskameror och den tveklöst mest oväntade produkten i en handhållen dammsugare.

Mi Handheld Vacuum Cleaner ska enkelt kunna användas med en hand och effektivt separera olika typer av damm så att filtren inte blockeras. Dammsugaren ska enligt Xiaomi kunna städa ett rum på 160 kvadratmeter på en laddning och stöder fyra olika borsthuvuden.

Mi Handheld Vacuum Cleaner släpps den 18 november till prislappen 2 999 kronor. Produkten kan köpas via mi-store.se samt ett flertal svenska återförsäljare.

Befolkas ditt hem av telefoner eller smarta prylar från Xiaomi? Är du sugen på att jaga dammråttor med en handhållen dammsugare?