Xiaomi etablerar sig i Sverige med telefoner och smarta hemmet

Xiaomi etablerar sig i Sverige med telefoner och smarta hemmet

Kinesiska Xiaomi etablerar sig officiellt i Sverige med en satsning på telefoner och en mängd produkter för smarta hemmet.

Det kinesiska teknikbolaget Xiaomi har tidigare varit mest kända för deras mobiltelefoner, även om de på senare år nått framgångar även med smarta hemmet-produkter som exempelvis robotdammsugare. Företagets produktutbud har tidigare kunnat köpas via svenska återförsäljare, men idag meddelar Xiaomi att de officiell etablerar sig i Norden med start i Sverige.

Utöver att Xiaomi etablerar kontor och personal på lokal nivå säkrar företaget även samarbete med nya distributörer och återförsäljare. Detta är en riktig etablering på den svenska marknaden, till skillnad från fjolårets satsning då bolagets produkter blev tillgängliga i Sverige genom etablerat samarbete med svenska återförsäljare.

Mi Note 10_07.jpg
Mi Note 10_05.jpg
Mi Note 10_01.jpg

Satsningen görs genom ett flertal produkter, där telefonen Mi Note 10 står i centrum. Telefonen blir först ut på marknaden med en vidvinkelkamera på 108 megapixel. Den högupplösta standardkameran gör sällskap med fyra andra kameror som utgörs av ett teleobjektiv på 5 megapixel, ett annat teleobjektiv på 12 megapixel, en ultravidvinkelkamera på 20 megapixel samt ett makroobjektiv.

Huvudkameran på 108 megapixel stöder så kallad pixelbinning, där ljuset från fyra pixlar slås ihop till en för bättre insläpp av ljus i mörka scener. Mi Note 10 bjuder även på ett rymligt batteri med en kapacitet på 5 260 milliamperetimmar och en AMOLED-skärm på 6,74 tum. Primärminnet hamnar på 6 eller 8 GB och backas av upp till 256 GB lagring.

Mi Note 10 får pris på 5 990 kronor för konfiguration med 6 GB primärminne och 128 GB lagring och blir tillgänglig i Xiaomis onlinebutik mi-store.se samt återförsäljarna Webhallen och Netonnet den 22 november. Den något vassare modellen Mi Note 10 Pro ska göras tillgänglig vid ett senare tillfälle.

MiHandheld_VacuumCleaner.jpg
MiHandheld_VacuumCleaner2.jpg
Mi Home Security Camera 360_03.jpeg
Mi Home Security Camera 360_01.jpeg
Mi LED Smart Bulb (White and Color)_01.jpg
Mi LED Smart Bulb (White and Color)_08.jpg

Utöver telefonen lanserar Xiaomi även ett flertal produkter för smarta hemmet i Sverige. Dessa innefattar bland annat smarta sensorer, smarta glödlampor, säkerhetskameror och den tveklöst mest oväntade produkten i en handhållen dammsugare.

Mi Handheld Vacuum Cleaner ska enkelt kunna användas med en hand och effektivt separera olika typer av damm så att filtren inte blockeras. Dammsugaren ska enligt Xiaomi kunna städa ett rum på 160 kvadratmeter på en laddning och stöder fyra olika borsthuvuden.

Mi Handheld Vacuum Cleaner släpps den 18 november till prislappen 2 999 kronor. Produkten kan köpas via mi-store.se samt ett flertal svenska återförsäljare.

Befolkas ditt hem av telefoner eller smarta prylar från Xiaomi? Är du sugen på att jaga dammråttor med en handhållen dammsugare?

Skicka en rättelse
0

Toshiba avyttrar sin PC-division

Den japanska mångsysslaren säljer av återstoden av sin PC-division till Sharp efter 35 år på marknaden. Läs mer

4

AMD ansöker om patent för hybridprocessor

Följer ARM och Intel på big.LITTLE-spåret med stora och små kärnor i samma produkt. Läs mer

30

Avrunda helgen med fredagspanelen!

Jonas har återvänt från semestern och tar tillsammans med Anton plats i studion för att sammanfatta hårdvarusommaren. Läs mer

38

Qualcomms Snapdragon lider av över 400 säkerhetsbrister

Över 400 sårbarheter har upptäckts i Qualcomms Snapdragon, vilka kan komma att påverka fler än 1 miljard mobiltelefoner. Läs mer

26

Intervju: Medlem planar värmespridaren på AMD Ryzen 9 3950X till perfektion

Med 300 nanometers noggrannhet har Simon Penrowe gjort värmespridaren på Ryzen 9 3950X helt plan – världens plattaste processor. Läs mer

29

Samsung Galaxy Book S – först ut med Intel Lakefield

Vi tar en titt på Samsungs nya Galaxy Book S där god batteritid och hybridprocessor från Intel står på menyn. Läs mer

48

Nvidia uppges avtäcka "Ampere" den 9 september

Genom samtal med Nvidias partnertillverkare har Gamersnexus grävt fram datumet för när Geforce RTX 3000-serien har premiär. Läs mer

30

Mate 40 blir Huaweis sista telefon med Kirin

USA:s handelsblockad ser ut att sätta stopp på produktionen av Huaweis egenutvecklade systemkrets Kirin. Läs mer

115

Sony lanserar WH-1000XM4 – fjärde generationens brusreducerande hörlurar

Förbättrad brusreducering, finpolerad komfort och koppling till flera enheter samtidigt står på menyn hos Sonys senaste lurar. Läs mer

10

En studie i felaktiga beslut vid datorbygge och videoproduktion

Äventyret med Ben Eaters datorbyggsats har nått sitt bittra slut. Häng med på den rafflande uppföljningen. Läs mer

73

Förhandsvisning av Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Den 21 augusti lanserar Samsung uppdaterade produkter i fyra serier – vi har varit på förhandsvisning.  Läs mer

51

Utvecklingsexemplar av AMD Ryzen "Vermeer" med 16-kärnor når 4,9 GHz

En tidig modell av den kommande topprocessorn vrider återigen upp turbofrekvensen, vilket antyder att AMD siktar på 5 GHz-gränsen. Läs mer