Nästa års upplaga av mässan CES närmar sig med stormsteg. Mellan 7-10 januari visar en diger mängd företag ny teknik, och ett av dessa är AMD. Enligt Chiphell-profilen Wjm47196, som träffat rätt med ett flertal kommande produktlanseringar tidigare, bjuder AMD på ett flertal nyheter under mässan, däribland nästa steg för grafikarkitekturen Radeon DNA (RDNA).

RDNA2_raytracing.jpg

Enligt uppgifterna planerar AMD avtäcka en förhandstitt på nya grafikkort med nästa generations RDNA. Dessa grafikkort ska riktas mot entusiastmarknaden och tillverkas på den förfinade tillverkningstekniken 7nm+. Uppgifterna stärker även tidigare rapporter som gjort gällande att den uppdaterade arkitekturen bjuder på stöd för ray tracinghårdvarunivå.

AMD-RDNA-2019.jpg
AMD-Zen-2019.jpg

Vidare anges den arkitekturen vara mer energieffektiv än första generationens RDNA som ligger till grund för Radeon RX 5000-serien. Informationen anger arkitekturen som RDNA 2, men då nästa generations spelkonsoler bekräftats med stöd för hårdvarubaserat stöd för ray tracing kan det också handla om uppgraderade varianter av generation ett.

Samma användare skriver även att AMD ämnar avslöja information om nästa års processorarkitektur Zen 3 under CES 2020. SweClockers-redaktionen kommer vara på plats under CES och rapportera om detta och mycket mer i januari.

Läs mer om AMD RDNA: