Till skillnad från konkurrerande portaler samlar Userbenchmark prestandaresultat som användare skickat in från det egna mätverktyget för en mängd olika komponenter. Sidans upphovsmän beskriver sig som en oberoende samling vetenskapsmän och ingenjörer som analyserar resultat för att kunna ge besökare en bra uppfattning om vad nästa komponentuppgradering bör bli.

Userbenchmarks.jpg

Gruppens förmåga att leverera tillförlitliga prestandaanalyser ifrågasätts nu starkt av användare på Reddit. Problemen som berörs är att Userbenchmarks resultat för processorer som har fler än 8 trådar har blivit missledande på senare tid. De missvisande resultaten innefattar bland annat att en 6-kärnig Intel Core i5-9600K jämställs med 12-kärniga AMD Ryzen 9 3900X sett till flertrådad prestanda.

Andra vilseledande resultat innefattar att en 8-kärnig Intel Core i7-9700K når likvärdigt flertrådat resultat som den 16-kärniga AMD Ryzen 9 3950X. Reddit-tråden är fylld av användare som rapporterar osannolika flertrådade resultat för en rad olika kombinationer av processormodeller.

Många kritiserar också att resultat för 64-kärniga processorer har flyttats ut från ordinarie resultat till en bonuskategori, "nice to have" som det kallas hos Userbenchmarks. Användarna anklagar sidan för att tona ned vikten av flertrådad prestanda för processorer, vilket inte ligger i linje med tiden.

Skickar du in eller använder dig av resultat från Userbenchmarks? Har du märkt någon förändring i resultaten som visas?