Med Office 365 introducerade Microsoft en ny modell för lansering av nya versioner av företagets mjukvaror för kontorsbruk. För en månadskostnad får prenumeranter återkommande uppdateringar av mjukvaror som Microsoft Word, Excel, Onenote och Outlook. Office 365 finns tillgänglig för företagsbruk samt för konsumenter i form av Office 365 Home och Personal.

Office365_Loevet.jpg

Enligt en rapport från Zdnet ska Microsoft släppa en ny variant av Office 365 för konsumenter nästa år. Namnet uppges vara Microsoft 365 Life och ska till största delen vara en omstöpt version av Office 365 Personal och Home. Den stora skillnaden ska vara att en lösenordshanterare inkluderas i Microsoft 365 Life.

Ett inkluderande av en lösenordshanterare skulle vara ett logiskt val då Microsoft nyligen upptäckte att 44 miljoner Microsoft-konton använder lösenord som återfinns i databaser med över 3 miljoner läckta lösenord. En annan nyhet som Zdnets journalist spår bli en del av Microsoft 365 Life är chattverktyget Microsoft Teams.

Microsoft-Teams.jpg

Teams är Microsofts svar på gruppchatt-verktyget Slack.

Microsoft Teams är ett verktyg för gruppchatt i stil med den populära konkurrenten Slack. Teams finns för närvarande endast tillgänglig för Office 365 för företag, men enligt Zdnets journalist ska en konsumentfokuserad variant vid namn Teams for Life bli en del av Microsoft 365 Life. Enligt uppgift ska komponenterna i Life-paketet vara tätare integrerade än de separata komponenterna i dagens Office 365 Home och Personal.

Enligt rapporten lanseras Microsoft 365 Life våren 2020 och kan avtäckas i samband med Microsofts stora utvecklarmässa Build. Ett avtäckande kan också ske under en separat tillställning med fokus på hybriddatorn Surface Neo som faller inom segmentet konsument och livsstil.

Använder du redan en lösenordshanterare eller skulle en sådan från Microsoft få dig att börja använda en?