Den som tar spelandet seriöst på Microsofts spelkonsoler Xbox har ett naturligt val för kontrolldon i Microsoft Elite Wireless Controller. Med Sonys Playstation-konsoler finns inte ett lika givet val för proffsorienterade kontrolldon, då Sony valt att överlåta sådana tillbehör till tredjepart.

Dualshock4_pungtillbehör1.jpg
Dualshock4_pungtillbehör2.jpg
Dualshock4_pungtillbehör3.jpg
Dualshock4_pungtillbehör4.jpg

Tillbehören från tredjepart har inte fått samma uppmärksamhet och lovord som Microsofts motsvarighet. Sonys svar på luckan i produktutbudet är inte att lansera en egen proffskontroller, utan istället att ett tillbehör till det befintliga kontrolldonet Dualshock 4.

Tillbehöret heter Back Button Attachment och fästs på undersidan av Dualshock 4. Sett till funktioner adderar tillbehöret två knappar som användaren kan tilldela 16 olika funktioner. En cirkelformad OLED-panel visar dessutom information om vilka knappkommandon som tilldelats de båda knapparna.

Användaren kan även byta konfigurationer via en dedikerad knapp, och vald konfiguration kan sparas i upp till tre olika profiler. Tillbehöret släpper igenom ljud från 3,5-millimetersingång för trådbunden anslutning av hörlurar.

Back Button Attachment lanseras på europeiska marknader den 14 februari 2020. Prislappen hamnar på 29,99 EUR, motsvarande cirka 320 kronor inklusive moms.

Har du saknat en proffsinriktad kontroller till Playstation 4? Verkar Back Button Attachment var det du suktat efter?