I fjol släppte japanska spelutgivaren Capcom Resident Evil 2 Remake, en hyllad nyversion av originalet från 1998. Med originalspelet som mall stöpte utvecklarna en upplevelse som på många sätt kändes som ett nytt spel. I början av månaden meddelade Capcom att även seriens tredje del får en nyversion, men här utan suffixet Remake.

Spelets sida i Steam-butiken uppdateras med uppgifter om systemkraven, och den som kunnat njuta av Resident Evil 2 Remake utan problem kommer även kunna spela del tre bekymmersfritt. Sett till processorn sätter minimikraven ribban redan vid Intel Core i5-4460 eller AMD FX-6300.

Grundkrav

Komponent

Systemkrav

Processor

Intel Core i5-4460
AMD FX-6300

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 760
AMD Radeon R7 260x
2 GB grafikminne

Primärminne

8 GB

Gränssnitt

DirectX 11

Operativsystem

Windows 7/Windows 8/Windows 10 (64-bitars)

Även instegskraven på grafiksidan är ganska milda. I Nvidias läger krävs blott ett Geforce GTX 760 och på AMD:s sida gäller ett Radeon R7 260x som minst. Oavsett läger behövs minst 2 GB grafikminne. Sett till primärminne behöver riggen vara utrustad med minst 8 GB.

Produktsidans rekommenderade systemkonfiguration nämner i skrivande stund endast processor och operativsystem av 64-bitarskaraktär, men detta uppdateras sannolikt närmare lansering. Resident Evil 3 i ny tappning lanseras till Playstation 4, Xbox One och PC/Windows i april 2020.

Ser du fram emot att återuppleva seriens tredje del, eller får Nemesis dig fortfarande att vakna kallsvettig?