År 2019 skulle bli året då vikbara telefoner tog marknaden med storm, men att ta fram en modell som inte går sönder omgående visade sig vara lättare sagt än gjort. Samsung kastar dock inte in handduken utan satsar vidare på konceptet under 2020.

Galaxy-Fold-2.jfif
Galaxy-Fold-1.jfif
Galaxy-Fold-3.jfif
Galaxy-Fold-4.jfif

På Twitter publicerar den välrenommerade läckaren Ice Universe bilder på nästa generations Galaxy Fold. Designmässigt utmärker sig telefonen på en gång genom att OLED-skärmpanelen viks vertikalt enligt samma koncept som Motorola Razr, som släpps i början av 2020.

Av allt att döma handlar det inte om ett flaggskepp, utan en mindre påkostad variant från Samsung. Vad som talar för det är de bredare skärmramarna samt att baksidan har endast två kamerasensorer och en blixt. Bredvid kameradelen huserar en monokrom skärm som ser ut att kunna visa tid, datum, batteriprocent och möjligen även notifikationer.

Tidigare rapporter skvallrar om att Samsungs nästa generations Galaxy Fold blir väsentligt billigare än dagens, som ligger på 23 000 kronor. Modellen som läckt ut på webben skulle således kunna vara varianten det talas om, medan en mer regelrätt ersättare till dagens Galaxy Fold också är på gång.

Nya Samsung Galaxy Fold väntas avtäckas i samband med ett evenemang i San Francisco, USA, som äger rum den 18 februari 2020.

Mer om nästa generations vikbara telefoner: