Med Microsofts nuvarande generation konsoler i Xbox One-familjen inledde företaget en strategi där egna stortitlar lanseras även till PC/Windows. När kommande tillskottet Xbox Series X avtäcktes presenterades även speltiteln Senua's Saga: Hellblade II, en titel som då föreföll vara konsolexklusiv.

Så är inte fallet vilket Aaron Greenberg, marknadsföringschef för Xbox, bekräftar i ett svar på Twitter. Senua's Saga: Hellblade II utvecklas exklusivt för både Xbox Series X och PC/Windows, och slår därmed följe med Halo Infinite som också bekräftats för båda plattformarna.

Med två stortitlar till Xbox Series X bekräftade för PC-plattformen ser Microsoft ut att fortsätta strategin med Xbox Game Pass, en prenumerationstjänst som gör Microsofts speltitlar tillgängliga både för Xbox och Windows 10. Xbox Game Pass sjösattes som betaversion för Windows 10 i juni 2019.

Senua's Saga: Hellblade II är bekräftad som lanseringstitel till Xbox Series X, men Aaron Greenbergs svar nämner inte om spelet lanseras samtidigt till PC/Windows. Likt Sonys Playstation 5 lanseras Xbox Series X till julen år 2020.

Läs mer om Xbox Game Pass: