För exakt ett år sedan visade Corsair upp Capellix, företagets senaste satsning inom RGB-belysning. Den bygger bland annat på en helt omarbetad monteringsannordning för LED-dioderna vilket resulterar i betydligt mindre ljusdioder som även är mycket mer energieffektiva.

Corsair-Capellix-2.jpg
Corsair-Capellix-3.jpg
Corsair-Capellix-4.jpg
Corsair-Capellix-5.jpg

Efter avtäckningen har det varit ganska tyst om Capellix, men med årets upplaga av CES-mässan är det dags för en ny implementation av lösningen. Resultatet är Project Orion vilket baseras på chassit Crystal 465X där glaspanelen på sidan samt fronten är bestyckade med en plastfilm.

Det speciella är att dessa är utrustade med Micro LED-baserade Capellix-dioder som nästintill är osynliga tills belysningen går igång. LED-dioderna i plastfilmen kan styras individuellt med Corsairs mjukvara ICUE.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Exemplaret som visades upp på plats var i ett väldigt tidigt prototypstadie och kommer troligen genomgå en del förbättringar till dess att Project Orion ska lanseras skarpt. Modellen står även som testbädd för vad som går att köra med Capellix och bolaget filar på fler tillämpningsområden för ljuddioderna.