De senaste årens upplagor av CES-mässan har varit arena för Nvidias utrullning av nyheter på bildskärmsfronten, däribland konceptet BFGD och kompatibilitet med VESA Adaptive Sync. Detta är även fallet för år 2020, där företaget fokuserar på tre huvudområden inom spelskärmar från sina partnertillverkare.

lg-2020-g-sync-bfgd-oled-tvs.jpg

Först ut rör det sig om ett fortsatt samarbete med koreanska LG, där företagets senaste uppställning av OLED-baserade tv-apparater får G-Sync-stöd ihop med Nvidias Turing-familj via HDMI VRR. De nya OLED-modellerna levereras i storlekar mellan 48 och 88 tum och erbjuder 4K UHD-upplösning, HDR och en uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz.

nvidia-geforce-ces-2020-mini-led-g-sync-gaming-monitors.jpg

Vidare fortsätter företaget förbättra sitt koncept G-Sync Ultimate, i vilket spelskärmar i den absoluta toppklassen ingår. Nytt ut är Asus ROG Swift PG32UQX och Acer X32, två bildskärmar på 32-tum med upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar samt en uppdateringsfrekvens på 144 Hz.

Det som utmärker skärmarna från tidigare lanserade modeller är att de bestyckas med bakgrundsbelysning av typen Mini LED, vilken agerar i hela 1 152 separata zoner. Detta ger skärmarna mycket större kontroll över att kunna tända och släcka ner små sektioner av panelen och ger därtill ökad ljusstyrka som räcker till för att certifiera modellerna enligt VESA:s nya standard Display HDR 1400.

Sist men inte minst läggs mycket vikt på världens första spelskärm med en uppdateringsfrekvens på 360 Hz, vilken är ett samarbete mellan Nvidia och Asus. Modellen erbjuder en upplösning på 1 920 × 1 080 pixlar och vinsterna från den höga uppdateringsfrekvensen demonstreras för mässbesökarna genom att de får prova på ett par rundor Counter Strike: Global Offensive.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

LG:s nya uppställning av OLED-apparater lanseras i butik under våren. De nya spelskärmarna från Asus och Acer väntas dyka upp i handeln senare under året.