När det kommer till processorkylare finns det ett par modeller som sticker ut lite extra, antingen handlar det om ytterst bra prestanda eller bara bra kylning för ett ordentligt pressat pris. Be Quiet Pure Rock är en sådan modell som för instegsklassen ger bra kylprestanda till låg ljudnivå, och nu är det dags för en uppföljare.

Be-Quiet-Pure-Rock-2-1.jpg
Be-Quiet-Pure-Rock-2-3.jpg

Namnet blir det enkla Pure Rock 2 och påminner väldigt mycket om den tidigare modellen. Vid en närmare titt syns dock snabbt några skillnader, där bland annat tornkylaren är asymmetriskt formad för bättre minneskompatibilitet. Det innebär att användare inte längre behöver oroa sig över att minnesmoduler med större kylflänsar ska hamna i vägen för kylaren.

Be-Quiet-Pure-Rock-2-5.jpg

Vidare har de fyra värmeledningsrören direktkontakt med processorn, och enligt Be Quiet ska det inte ge bättre kylförmåga i sig men vara snabbare på att fånga värmen som skapas. Nackdelen med direktkontakt från en användares synpunkt är att kylpastan lätt kan fångas i de små dalarna som skapas, vilka inte är ett problem här när allt är nedslipat och utjämnat så mycket som möjligt.

Be-Quiet-Pure-Rock-2-4.jpg

Be Quiet Pure Rock 2 kommer lanseras i färgerna silver och svart, med ett rekommenderat pris på 39 USD respektive 44 USD, motsvarande cirka 460 kronor respektive 520 kronor inklusive moms. Kylaren väntas dyka upp i hos återförsäljare i april månad, vilket även ska gälla för den svenska marknaden.

► Läs allt från #CES-2020