I takt med att allt fler ultraportabla bärbara datorer bestyckas med Intels höghastighetsgränssnitt Thunderbolt 3 har intresset ökat kring externa grafiklådor som kan ge en hel del extra prestanda för exempelvis spelande.

Dessa lådor är dock inte alltid helt nätta, och därför kan de vara svårplacerade på skrivbordet. Detta är något Asrock har identifierat som en problem och på CES 2020 visar de upp en egendesignad lösning som är menad att ta plats inuti en bildskärm.

Asrock-RX570TM-ITX-TB3-1.jpg

Principen är densamma som de externa grafiklådorna, men istället har företaget tagit fram ett Thunderbolt 3-anslutet kretskort som huserar grafikkrets, grafikminne och relevanta portar. Tillsammans med en bildskärmstillverkare ska sedan kretskortet integreras i en skärmlösning ihop med någon form av aktiv kylning.

Asrock-RX570TM-ITX-TB3-2.jpg

Modellen som Asrock visar upp på mässan baseras kring grafikkortet Radeon RX 570, och det är också troligtvis den första varianten som kommer integreras i en faktisk skärm. Företaget ser dock inget större hinder i att använda sig av exempelvis Radeon RX 5500 för framtida modeller samtidigt som de kikar på att integrera ännu högre presterande varianter.

► Läs allt från #CES-2020

Asrock meddelar att företaget just nu är i förhandlingar med flertalet skärmtillverkare om att integrera denna typ av lösningar, och att de väntar sig se produkter som använder konceptet skarpt någon gång under år 2020.