Den taiwanesiska komponentillverkaren Gigabyte fortsätter att expandera produktutbudet på årets CES, där tidigare fokusområden som grafikkort och moderkort numera flankeras av skärmar och grafikdockor. I den sistnämnda kategorin lanserar nu bolaget den första vattenkylda varianten på marknaden.

Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box bestyckas som namnet antyder med Nvidias grafikkort Geforce RTX 2080 Ti, som med sina 4 352 CUDA-kärnor i 1 545 MHz erbjuder god spelprestanda. Klockfrekvensen lägger sig således på Nvidias stockfrekvenser, utan extra prestanda ur kartong. Detsamma gäller kortets 11 GB GDDR6-minne, som hamnar på 14 000 MHz.

Gigabyte-GPU-docka-1.jpg
Gigabyte-GPU-docka-2.jpg
Gigabyte-GPU-docka-3.jpg

För att kyla den betydande värme som kortet utvecklar används en 240 mm-radiator parad med två 120 mm-fläktar, som får kontakt med grafikkortet genom en stor kopparplatta. Denna täcker inte bara grafikkretsen, utan kyler även spänningsregulatorer och minneskretsar. Lösningen gör att dockan hålls kompakt med måtten 300 × 140 × 173 mm, parat med en vikt på 3,8 kilogram.

Dockan kopplas in i datorn via en USB Type-C-port med Thunderbolt 3, som dessutom kan ladda datorn vid behov. Sett till bildanslutningar märks tre Displayport- och en HDMI-anslutning. I övrigt finns tre USB 3.0 Type-A och en Ethernet-port. En liten fläkt kan även skådas på baksidan, vilken kyler nätaggregatet som med sina 450 W förser dockan med ström via vägguttaget.

► Läs allt från #CES-2020

Slutligen pryds den undre framkanten av den aluminiumbeklädda dockan av en RGB-list som kan styras via mjukvaran RGB Fusion. Lanseringen av Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Gaming Box sker omgående, och dockan finns på svenska butikshyllor till priset 18 495 kronor.

Lockar bärbar spelprestanda i toppklass med en grafikkortsdocka, eller håller du dig till den stationära datorn när spelande vankas?