Tyska Be Quiet har en lång tradition av produkter med låg ljudnivå i fokus, och på senare år har bolaget storsatsat på chassin enligt samma koncept. För att eliminera hårdvarans oljud har receptet för många av datorlådorna varit ljudisolerande material och täta paneler, på bekostnad av luftflöde.

På CES 2020 visar Be Quiet en annan sida med modellen Pure Base 500DX, som istället är en luftflödesorienterad variant med perforerad frontpanel. Att släppa chassin med högt luftflöde har varit på tapeten den senaste tiden, liksom att utrusta hårdvara med belysning. Med Pure Base 500DX hoppar Be Quiet även på sistnämnda tåg och produkten får tre adresserbara RGB-lister.

Be-Quiet-Pure-Base-500DX-9.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500DX-3.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500DX-6.jpg

Två av dessa syns i fronten medan den tredje är belägen i taket och trion styrs genom mjukvara eller en knapp på chassit. Ännu en trendriktig detalj är sidopanel av härdat glas och för ovanlighetens skull erbjuds inte ett alternativ av metall. I övrigt handlar det dock om många gemensamma drag med syskonet Pure Base 500, som nyligen besökte SweClockers testlabb.

Det handlar om ett miditower-chassi med plats för moderkort upp till formfaktor ATX, med en huvudkammare som tillåter grafikkort upp till 369 mm långa samt processorkylare med höjden 190 mm. Den nedre kammaren har perforerad ovandel och har plats för nätaggregat och en lagringsbur för två 3,5-tumsenheter. Bredvid moderkortet finns dubbla 2,5-tumsplatser och totalt kan fem sådana enheter monteras.

Be-Quiet-Pure-Base-500DX-2.jpg

I fronten finns tre fläktplatser för 120 mm-varianter eller två för 140 mm-diton och för att understryka luftflödesfokus inkluderas tre fläktar totalt. Det handlar om Be Quiets Pure Wings 2-serie av 140 mm-typ, där en är förmonterad i fronten, en baktill och den sista i taket.

På sistnämnda plats ryms ännu en fläkt av samma storlek och till detta hör ett dammfilter som fästs med magneter. Nykomlingens undersida täcks av ett dammfilter och precis som hos Pure Base 500-syskonet är detta tillgängligt från fronten. Gemensamt för de båda är även de två alternativa färgerna svart och vit.

Be-Quiet-Pure-Base-500DX-7.jpg

Pure Base 500DX har dock fått en liten uppdatering när det kommer till de lättillgängliga anslutningarna, där en USB Type-A ersatts av en USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) i Type-C-utförande. Datorlådan ska släppas någon gång i mars till en prislapp om 99 USD, motsvarande omkring 1 200 kronor inklusive moms.

Tycker du att Be Quiet ska hålla sig till ljuddämpade chassin, eller är det kul med en färgklick i sortimentet? Berätta i kommentarstråden!